Κώστας Τσιάρας: Η Δικαιοσύνη πρέπει να μείνει έξω από την πολιτική

45

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ανακτηθεί το αίσθημα της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Τσιάρας.

Ο κ. Τσιάρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι μια από τις μεγαλύτερες παθογένειες της Δικαιοσύνης στη χώρα είναι η «καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης. Με αυτόν τον τρόπο στερούνται δικαιώματα και ελευθερίες οι πολίτες» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, σημειώνοντας ότι ταυτόχρονα «εμποδίζονται επενδύσεις από το να υλοποιηθούν και να προχωρήσουν».

Ο κ. Τσιάρας χαρακτήρισε παθογένειες τις καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης, την πολυνομία και τη γραφειοκρατία που πρέπει να αντιμετωπιστεί με κάθε δυνατό τρόπο. Εξάλλου για τον ποινικό κώδικα ανέφερε ότι είναι μια δουλειά δεκαετίας που θυσιάστηκε στο βωμό μιας ιδεοληπτικής προσέγγισης.

Τόνισε μάλιστα ότι ο χρόνος και ο τρόπος που επέλεξε η προηγούμενη κυβέρνηση να το ψηφίσει δημιούργησε περισσότερα προβλήματα.

Σημείωσε δε, ότι έχει γίνει μεγάλη ζημιά την οποία θα δούμε το προσεχές διάστημα και ανέφερε ως παράδειγμα το τι συνέβη με το νόμο Παρασκευόπουλου και πρόσθεσε πως ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων με παραβατικές συμπεριφορές αποφυλακίστηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου.

Καταλήγοντας, ο Κώστας Τσιάρας υπογράμμισε: «Το λέω καθαρά ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να μείνει εκτός κομματικής αντιπαράθεσης, έξω από την πολιτική. Οι πολίτες πρέπει να ξέρουν ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, ότι λειτουργεί με ίσους όρους απέναντι σε όλους».

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr