Κορωνοϊός – Βατόπουλος: Σαφές ότι θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες

7
Pixabay

Τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει κίνδυνος από τους τουρίστες, με εισαγώμενα κρoύσματα κορωνοϊού, εξέφρασε ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, με δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι  δεν υπάρχει κάνεις σώφρον που να λέει ότι τα σύνορα δεν πρέπει να ανοίξουν.

“Είναι σαφές ότι θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες”, τόνισε χαρακτηρισιτκά, εξηγώντας πως το άνοιγμα των συνόρων είναι το μεγάλο στοίχημα. Όπως ανέφερε, υπάρχει μεν ο κίνδυνος, “αλλά πρέπει να στήσουμε ένα σύστημα ώστε να μειώσει αυτόν τον κίνδυνο“. Στην κατεύθυνση αυτή, σημείωσε, υπάρχουν διάφορα όπλα, όπως το τεστ στα σύνορα στους εισερχόμενους τουρίστες, που μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπου, καθώς και το σύστημα επιτήρησης και γρήγορης διάγνωσης τυχόν κρουσμάτων και απομόνωσης.

Συγκριτικά με την γρίπη, υπογράμμισε πως ο ιός του κορωνοϊού μειώνεται διαφορετικά, δίνοντας ως παράδειγμα την Αίγυπτο που έχει πολλά κρούσματα ενώ έχει ζέστη. «Δεν υπάρχει ταύτιση γρίπης με κορωνοϊό» ανέφερε ο καθηγητής.

Ερωτηθείς για πιθανό δεύτερο κύμα κορωνοϊού, τόνισε: “Πιστεύω πως κάνοντας όλη αυτή την προσπάθεια με έγκαιρη διάγνωση και τα τεστ στα σύνορα, δεν θα υπάρξει δεύτερο κύμα κορωνοϊού μέσα στο καλοκαίρι».

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr