Κορωνοϊός: Στις 12 Μαρτίου η τηλεδιάσκεψη των υπουργών Παιδείας της ΕΕ

30
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φωτό αρχείου

Άμεσα θα υλοποιηθεί η πρόταση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, για σύσκεψη των υπουργών Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του υπουργείου, κατόπιν πρωτοβουλίας της κ. Κεραμέως, ορίστηκε ήδη από την Κροατική Προεδρία της Ένωσης, τηλεδιάσκεψη των υπουργών Παιδείας των κρατών-μελών την Πέμπτη 12/3, προκειμένου να συντονίσουν τις δράσεις τους απέναντι στον κορωνοϊό και τις επιπτώσεις του στην εκπαίδευση, αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις και καλές πρακτικές αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκύπτουν.

Τη συγκεκριμένη πρόταση είχε κάνει η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, σε επικοινωνία που είχε με την ομόλογό της από την Κροατία και προεδρεύουσα του Συμβουλίου Υπουργών Παιδείας της Ένωσης, Μπλαζένκα Ντιβιάκ.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας, κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, η κ. Κεραμέως υπέβαλε στην κ. Ντιβιάκ πρόταση για έκτακτη σύσκεψη των Υπουργών Παιδείας της Ένωσης, προκειμένου να συζητήσουν τις επιπτώσεις του νέου κορωνοϊού COVID-19 στην εκπαίδευση στα κράτη-μέλη καθώς και προτάσεις αντιμετώπισης ζητημάτων που έχουν ανακύψει.

Παράλληλα, στη σύσκεψη θα μπορέσει να γίνει και ανταλλαγή καλών πρακτικών, που αφορούν για παράδειγμα την αναστολή λειτουργίας εκπαιδευτικών δομών και μεθόδους κάλυψης της εκπαιδευτικής ύλης.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, η κ. Ντιβιάκ ήταν πολύ θετική απέναντι στην πρωτοβουλία και κινήθηκαν τάχιστα όλες οι σχετικές διαδικασίες με αποτέλεσμα να «κλειδώσει» το βράδυ της Παρασκευής η σύσκεψη.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr