Κορωνοϊός: Στην τελική ευθεία το εμβόλιο της Moderna με 30.000 εθελοντές

12

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εγγραφής υποψηφίων εθελοντών στη Φάση 3 της δοκιμής για το εμβόλιο mRNA-1273 έναντι του COVID-19, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Moderna.

Στη Φάση 3 της κλινικής δοκιμής έχουν πλέον εγγραφεί  οι 30.000 συμμετέχοντες που προβλέπει ο αρχικός σχεδιασμός της μελέτης, που διεξάγεται σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Μολυσματικών Νόσων των ΗΠΑ.

Η Φάση 3 έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αξιολογήσει συμμετέχοντες που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από την λοίμωξη COVID-19.

Το 42% των συνολικών συμμετεχόντων προέρχονται από ομάδες υψηλού κινδύνου:
– Περισσότεροι από 7.000 από τους εγγεγραμμένους συμμετέχοντες είναι ηλικίας άνω των 65 ετών,
– Περισσότεροι από 5.000 από τους εγγεγραμμένους συμμετέχοντες είναι ηλικίας κάτω των 65 ετών, αλλά έχουν χρόνιες παθήσεις οι οποίες τους εκθέτουν σε αυξημένο κίνδυνο σε περίπτωση μόλυνσης από COVID-19, όπως ο διαβήτης, η σοβαρή παχυσαρκία και οι καρδιακές παθήσεις.

Η Moderna έχει εργαστεί προς την ανάπτυξη ενός εμβολίου που προορίζεται για όλους, συμπεριλαμβανομένων κοινοτήτων που ιστορικά δεν εκπροσωπούνται επαρκώς σε κλινικές δοκιμές και πλήττονται δυσανάλογα από την COVID-19. Περισσότεροι από 11.000 από τους εγγεγραμμένους συμμετέχοντες προέρχονται από μειονοτικές κοινότητες, εκπροσωπώντας το 37% του συνολικού αριθμού συμμετεχόντων στην δοκιμή. Από αυτόν τον αριθμό, 6.000 συμμετέχοντες είναι Ισπανόφωνης ή Λατινικής καταγωγής, και περισσότεροι από 3.000 συμμετέχοντες είναι Μαύροι ή Αφροαμερικανοί.

«Η ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής στην Φάση 3 της δοκιμής COVE αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την κλινική ανάπτυξη του mRNA-1273, του υποψήφιου εμβολίου μας για τον COVID-19. Πραγματικά είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες σε όλους τους συμμετέχοντες στην δοκιμή μας. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους ερευνητές και συνεργάτες μας στα κέντρα διεξαγωγής δοκιμών, όπως οι συνεργάτες μας από τις εταιρείες PPD και NIH, καθώς επίσης και την εξειδικευμένη ομάδα της Moderna για την στήριξη τους στην ολοκλήρωση της εγγραφής», ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο Στεφάν Μπανσέλ, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna.

Και συμπλήρωσε ότι «η Moderna δεσμεύεται για την διεξαγωγή ενδελεχούς επιστημονικής έρευνας και για τα υψηλότερα επίπεδα ποιότητας δεδομένων. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τις ρυθμιστικές αρχές για να εξελίξουμε περαιτέρω το mRNA-1273, το οποίο ελπίζουμε ότι θα συμβάλλει στην καταπολέμηση και εξάλειψη της πανδημίας του COVID-19».

Πηγή: protothema.gr

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr