Κορωνοϊός: Σε καραντίνα 80 εκπαιδευτικοί στην Ξάνθη – Έκλεισαν 5 δημοτικά

by news

Σε 10ήμερη καραντίνα μπήκαν περίπου 80 εκπαιδευτικοί στην Ξάνθη, μετά τη διάγνωση θετικού κρούσματος σε εκπαιδευτικό που διδάσκει σε τέσσερα δημοτικά σχολεία.

Ο 46χρονος καθηγητής Αγγλικών από τον Εχίνο που βρέθηκε θετικός, διδάσκει στο 10ο και 17ο δημοτικό σχολείο Ξάνθης, αλλά και στα 15ο και 20ο δημοτικά σχολεία του Δροσερού.

Ο εκπαιδευτικός είχε πυρετό το Σαββατοκύριακο και το τεστ που έκανε, σε ιδιωτικό εργαστήριο, βγήκε θετικό. Την Τρίτη (9/6) δεν πήγε στα μαθήματα, ενημέρωσε τους συναδέρφους του και τα σχολεία έκλεισαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ο καθηγητής Αγγλικών είναι σε καραντίνα στο σπίτι του και η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία. Έχουν ιχνηλατηθεί όλες οι επαφές από το οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον, έτσι ώστε να υποβληθούν σε τεστ τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή.

«Όλοι οι εκπαιδευτικοί, περίπου 80 άτομα μπήκαμε σε δεκαήμερη καραντίνα, κάναμε το τεστ και θα το επαναλάβουμε, ενώ και τα τέσσερα σχολεία θα μείνουν κλειστά. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και ευχόμαστε να μην υπάρξει συνέχεια», δήλωσε στο ethnos.gr, ο υποδιευθυντής στο 20ο δημοτικό σχολείο Δροσερού, Φάνης Παπαδάκης.

Να σημειωθεί ότι είναι κλειστό από την αρχή της εβδομάδας και το μειονοτικό δημοτικό σχολείο στην Ηλιόπετρα του δήμου Τοπείρου, καθώς ένας δάσκαλος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Στον δήμο Τοπείρου έχουν εντοπιστεί πέντε κρούσματα και έχουν ιχνηλατηθεί οι επαφές τους.

Σχετικα Αρθρα