Κορωνοϊός-Σχολεία: Μάσκες και στα διαλείμματα

by news

Τα εύσημα για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό έλαβαν χθες από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη οι μαθητές και συνολικά η εκπαιδευτική κοινότητα. Ωστόσο, τα νέα μέτρα σηματοδοτούν αλλαγές στη σχολική κοινότητα, καθώς υπαγορεύουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας και στα διαλείμματα.

Η έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης αναμένεται σύντομα και εντάσσεται στην απόφαση της κυβέρνησης για καθολική χρήση μάσκας από τους πολίτες σε εσωτερικούς και σε εξωτερικούς χώρους.

Κάτι τέτοιο στην πράξη σημαίνει ότι οι μαθητές θα πρέπει να φορούν μάσκα για αρκετές ώρες συνεχόμενα, ως εκ τούτου οι ειδικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο διαλείματος από τη μάσκα, εφόσον.

Το μέτρο θα ισχύσει από την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου σε όσες περιοχές βρίσκονται επιδημολογικά στα επίπεδα 3 και 4 (αυξημένης επιτήρησης) και δεν θα εφαρμόζεται μόνο την ώρα της γυμναστικής.

Πάντως, ο αριθμός των σχολείων και των σχολικών αιθουσών που έχει κλείσει είναι μικρός, παραμένοντας ο πιο ασφαλής χώρος.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα