Κορωνοϊός: Ποια σχολεία κλείνουν λόγω κρουσμάτων

6

Λίγες μόλις μέρες μετά τον αγιασμό, πέντε σχολεία αναγκάζονται να βάλουν λουκέτο, λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού είτε σε καθηγητές είτε σε μαθητές.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά:

το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βουτών, στο Ηράκλειο της Κρήτης

 το 2ο Λύκειο Καισαριανής και

το τμήμα Β5 του 2ου Γυμνασίου Πύργου Ηλείας, καθώς βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό 13χρονος μαθητής της Β’ Γυμνασίου. Είναι ασυμπτωματικός και βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του.

Επίσης, μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά:

το Δημοτικό Σχολείο Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου

το Νηπιαγωγείο Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου και

το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρείας.

Δείτε τη λίστα ΕΔΩ

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με ένα κρούσμα δεν προβλέπεται κλείσιμο ολόκληρου του σχολείου, αλλά μόνο του τμήματος στο οποίο εντοπίζεται το κρούσμα. Στην περίτπωση του δημοτικού στο Ηράκλειο Κρήτης, κλείνει όλο το σχολείου λόγω του ότι η δασκάλα είχε έρθει σε επαφή με αρκετό κόσμο στη διάρκεια της ημέρας του αγιασμού.

Νωρίτερα από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βουτών στο Ηράκλειο Κρήτης, ανακοινώθηκε: «Μετά από επικοινωνία της υπεύθυνης COVID-19 του Σχολείου μας με τον αναπληρωτή προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, για το περιστατικό του κρούσματος εκπ/κού που παρουσιάστηκε στο Σχολείο μας, εκδόθηκε σχετική απόφαση με την οποία συστήνεται το προσωπικό του Σχολείου, για καθαρά προληπτικούς λόγους, να απέχει από την εργασία του στο Σχολείο».

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr