Κορωνοϊός: Μέτρα στις ελληνικές φυλακές ζητά ο Καμίνης

12

Άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στις ελληνικές φυλακές ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα εξεγέρσεων, όπως αυτά που παρατηρούνται στη γειτονική Ιταλία, ζήτησε με κοινοβουλευτική του ερώτηση προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο αρμόδιος κοινοβουλευτικός Τομεάρχης του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης.

Ο βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής ζητά να μάθει τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αποτελεσματική προφύλαξη των φυλακών από τον κορωνοϊό, την ενημέρωση κρατουμένων και υπαλλήλων αλλά και την άμεση αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων.

Ζητά επίσης να μάθει αν υπάρχει κάποιο σχέδιο διατήρησης της ομαλής λειτουργίας των καταστημάτων κράτησης αλλά και αντιμετώπισης αναταραχών, που πιθανόν να σημειωθούν λόγω πιθανών περιορισμών στα δικαιώματα των κρατουμένων και στην κανονική λειτουργία των χώρων αυτών.

Υπενθυμίζεται πως στη γειτονική Ιταλία έχουν ξεσπάσει σοβαρές εξεγέρσεις σε τέσσερις φυλακές με συνέπεια να έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους δώδεκα κρατούμενοι. Σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξαν τραυματισμοί σωφρονιστικών υπαλλήλων, πυρκαγιές, ενώ αναφέρονται και περιπτώσεις ομηρίας υπαλλήλων και αποδράσεων.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr