Κορωνοϊός: Μέσα στο Δεκέμβριο η κυκλοφορία του εμβολίου στις ΗΠΑ

45
Pixabay

«Μέχρι το τέλος της δεύτερης εβδομάδας του Δεκεμβρίου» αναμένεται η διάθεση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στις ΗΠΑ. Αυτό δήλωσε στο FOX News, ο επικεφαλής του  CDC.

Ο Δρ. Ρόμπερτ Ρέντφιλντ εξήγησε πως η διάθεση του εμβολίου θα γίνει με τήρηση της ιεραρχίας. Θα υπάρξει, δηλαδή, σειρά προτεραιότητας που θα αφορά τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, τις ευπαθείς ομάδες και τους ανθρώπους με χαμηλότερα εισοδήματα.

«Πιστεύω ότι θα έχουμε περίπου 40 εκατ. δόσεις ενός εμβολίου πριν από το τέλος του χρόνου», είπε μεταξύ άλλων συμπληρώνοντας πως «ελπίζω ως τον Μάρτιο η να είναι διαθέσιμο ένα εμβόλιο για τον γενικό πληθυσμό».

«Είναι ξεχωριστό που έχουμε αυτά τα εμβόλια», πρόσθεσε ο επικεφαλής του CDC ενώ σχολίασε πως «θέλω οι άνθρωποι να είναι προσεκτικοί, τώρα είμαστε στη… στροφή» για να εξηγήσει πως αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν θέλει να είναι ένας από τους τελευταίους που θα νοσήσει από κορωνοϊό, αφού μετά τη διάθεση των εμβολίων θα μειωθεί αισθητά αυτός ο κίνδυνος.

Την έναρξη διανομής του εμβολίου των Pfizer και BioNTech για τον κορωνοϊό από τις 10 Δεκεμβρίου και μετά, έκανε γνωστή και ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, Άλεξ Αζάρ, την οποία συνυπογράφουν οι επικεφαλής της γερμανικής φαρμακευτικής εταιρείας, ο καθηγητής Ουγκούρ Σαχίν και η σύζυγός του, Εζλέμ Τουρέτσι.

Στην ανακοίνωση, ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ αναφέρει ότι η διανομή του εμβολίου κατά του κορωναϊού που παράγεται από την BioNTech και την Pfizer θα μπορούσε να ξεκινήσει αμέσως μετά τις 10 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Αζάρ, η σχετική μονάδα της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) «θα συναντηθεί αυτήν την ημερομηνία για την χορήγηση άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης του εμβολίου».

«Εάν όλα πάνε καλά, ενδέχεται να διανείμουμε το εμβόλιο αμέσως μετά τις 10 Δεκεμβρίου» είπε ο Αζάρ και πρόσθεσε ότι θα μπορούσαν να διανείμουν το εμβόλιο σε 64 περιφέρειες στις ΗΠΑ εντός 24 ωρών μετά την έγκριση του FDA.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr