Κορωνοϊός: Λαίλαπα αδεσπότων εν όψει – Μόδα τα κατοικίδια

362
skylia-tomanifesto.gr

Να αλλάξουν την καθημερινότητά τους επιχειρούν εκατοντάδες Έλληνες οι οποίοι στρέφονται ευκαιριακά στην φιλοζωία. Όσο ο εγκλεισμός συνεχίζεται, από την μία η δυνατότητα που δίνει ο νόμος για έξοδο με σκοπό την βόλτα του σκύλου και από την άλλη τα παιδιά που έχουν ανάγκη να ασχοληθούν με κάτι, οδηγεί πολλούς στην απόκτηση ειδικά σκύλων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του tomanifesto.gr τις τελευταίες εβδομάδες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι «παραγγελίες» ειδικά για μικρόσωμες φυλές από γνωστούς εισαγωγείς. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μεγάλου καταστήματος κοντά στα Πετράλωνα όπου καθημερινά φτάνουν δεκάδες κουτάβια για να παραληφθούν στην συνέχεια από τις νέες… οικογένειές τους.

Αντίστοιχα, δεκάδες είναι τα αιτήματα σε εκτροφείς καθαρόαιμων φυλών στην χώρα μας οι οποίοι εμφανίζονται θορυβημένοι για την επόμενη μέρα, όταν ο εγκλεισμός θα τελειώσει.

«Όπως έχει περιέλθει σε γνώση μας, ειδικά την τελευταία εβδομάδα, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα αιτήματα για απόκτηση ή υιοθεσία κουταβιών. Στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για οικογένειες με μικρά παιδιά ή για νεαρά άτομα. Μας προβληματίζει το γεγονός ότι αυτό το φαινόμενο καταγράφεται ενώ βρισκόμαστε σε απομόνωση» σχολιάζει ο Θεοδόσης Παπανδρέου, πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Εκτροφέων Σκύλων Ελλάδος. Όπως εξηγεί, ο προβληματισμός έγκειται στην επόμενη μέρα: «ο φόβος μας είναι πως η επόμενη μέρα, με την άρση των περιορισμών, θα φέρει εκατοντάδες αδέσποτα από εκείνους που θα θελήσουν να επιστρέψουν στην πρότερη κατάσταση. Ένα κατοικίδιο έχει ανάγκες και γεννά υποχρεώσεις. Ειδικά όταν είναι κουτάβι οι απαιτήσεις είναι πολλές και συχνά οι κηδεμόνες τους δεν το αντιλαμβάνονται. Αν σε αυτά προσθέσουμε το γεγονός πως και οι κτηνίατροι υπολειτουργούν θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πως ακόμα και αν κάποια από αυτά έχουν microchip – όσα δίνονται από ερασιτέχνες εκτροφείς πάντα έχουν- είναι απίθανο να έχουν καταχωρηθεί. Οπότε ουδείς θα μπορεί να ιχνηλατήσει το αδέσποτο πίσω στον ιδιοκτήτη που το εγκατέλειψε».

Θα πρέπει εδώ να θυμίσουμε πως η εγκατάλειψη κατοικίδιου είναι παράνομη και επιφέρει πρόστιμα και ποινές. Με την διαφορά πως δύσκολα μπορεί κανείς να εντοπίσει τον ιδιοκτήτη που το εγκατέλειψε ακριβώς επειδή ο αριθμός ηλεκτρονικής ταυτοποίησης δεν καταχωρείται.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr