Κορωνοϊός: Έξι τρόποι για να «ταξιδέψεις» από το σαλόνι του σπιτιού σου!

by theodosis

Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο από το να είσαι περιορισμένος όταν θες θα ξεφύγεις με ένα σύντομο ή μη ταξίδι. Υπάρχουν όμως και μερικά καλά νέα που μπορούν να σου φανούν χρήσιμα: σύμφωνα με τον νομπελίστα ψυχολόγο Daniel Kahneman ταξιδεύουμε με το μυαλό μας και όχι το σώμα μας.

Τι σημαίνει αυτό; Πως οι μνήμες είναι αυτές που έχουν μεγαλύτερη επίδραση πάνω μας ακόμα και από τις εμπειρίες. Όταν αποδεχθούμε αυτή την αλήθεια, ανοίγει μπροστά μας ένας νέος κόσμος γεμάτος ευκαιρίες.

Ανανεώστε τη λίστα σας

Τι και αν είστε εγκλωβισμένοι; Εκμεταλλευθείτε το χρόνο για να ανανεώσετε την λίστα των επιθυμιών σας, αλλάξτε τις προτεραιότητες σας και διαγράψτε παρωχημένες πια επιλογές.

Pixabay

Σχεδιάστε το επόμενο ταξίδι

Η αναμονή ενός ταξιδιού είναι εξίσου ισχυρή με το ίδιο το ταξίδι. Δεν το λέμε εμείς αλλά οι επιστήμονες. Αλλα δεν μπορείς να ανυπομονείς για κάτι που δεν υπάρχει οπότε αναλάβετε δράση και σχεδιάστε άμεσα το επόμενο ταξίδι σας για την στιγμή που οι περιορισμοί δεν θα υπάρχουν.

Επιλέξτε προσωπικά τις λεπτομέρειες του ταξιδιού σας, τα σημεία που θα επισκεφθείτε, ταξιδέψτε με την βοήθεια της τεχνολογίας βλέποντας φωτογραφίες ή και εικόνες μέσω κάποιας live κάμερας.

pixabay

Ζήστε δια μέσου

Τι σημαίνει όμως αυτό; Για αρχή εκμεταλλευτείτε φίλους που έχουν ταξιδέψει πολύ. «Κλέψτε» τις εμπειρίες τους, τις μνήμες τους, ζητήστε τους να σας διηγηθούν τις περίεργες στιγμές των ταξιδιών τους. Δοκιμάστε κουζίνες από τις περιοχές που θέλετε να επισκεφθείτε. Δείτε ταινίες από τις χώρες αυτές.

Pixabay

Αποπροσανατολιστείτε

Με το να δείτε ή να κάνετε κάτι για πρώτη φορά αλλάζετε αυτόματα την οπτική σας. Για αυτό και τα ταξίδια είναι τόσο αγαπημένα και δημοφιλή. Η αλήθεια είναι πως κάποεις φορές δεν χρειάζεται καν να φύγετε από τον τόπο σας για να το πετύχετε αυτό. Μια μικρή βόλτα σε μια άγνωστη γειτονιά ή στο βουνό δίνουν την ίδια ικανοποίηση.

Βγείτε offline

Δεν είναι κακή ιδέα να αποσυνδεθείτε από την ειδησεογραφία, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάθε «σύνδεση». Τα μέτρα δεν σου απαγορεύουν να περπατήσεις αλλά να βρεθείς με άλλους. Βγες από το σπίτι με προορισμό όμως μη δημοφιλή. Όταν οι άλλοι πάνε στην παραλία εσύ πήγαινε στο βουνό.

Πηγή: lonelyplanet.com

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα