Κορωνοϊός: Αύξηση 171% στο ιικό φορτίο της Αττικής

by news

Σημαντική αύξηση (+171%) παρουσίασε την τελευταία εβδομάδα, 12-18/04/21, το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής, σύμφωνα με το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ, παρά τις ελαφρά πτωτικές τάσεις που παρατηρήθηκαν το αμέσως προηγούμενο διάστημα, τόνισε στην ΕΡΤ, ο Νίκος Θωμαΐδης Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας.

Όπως είπε η αύξηση που παρατηρήθηκε την εβδομάδα 12-18/04/21 στο ιικό φορτίο, αφορά δραστηριότητες που έγιναν το Σαββατοκύριακο πριν τις 12 Απριλίου και αποτυπώθηκε στα λύματα μέσα σε μία – δύο ημέρες. Ο καθηγητής θύμισε ότι το διάστημα εκείνο άνοιξαν οι διαδημοτικές μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα και παρατηρήθηκε συνωστισμός στην παραλιακή και σε περιοχές του κέντρου, ενώ μετά ακολούθησαν τα κορονοπάρτι.

Διευκρίνισε ότι η ανάλυση δειγμάτων στα λύματα δεν είναι μαθηματικό μοντέλο, αλλά πραγματικές μετρήσεις και χρησιμοποιείται ως εργαλείο έγκαιρης προειδοποίησης, ακόμα και αριθμού επικείμενων εισαγωγομένων στα νοσοκομεία.

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα