Κορωνοϊός: Αρνητικά τα πρώτα τεστ στο προσωπικό του “Σωτηρία”

by news

Αρνητικά είναι τα πρώτα 22 τεστ κορωνοϊού στο προσωπικό της Θωρακοχειρουργικής Κλινικής του “Σωτηρία”. Εντός της ημέρας αναμένονται ακόμα 16 αποτελέσματα.

Θυμίζουμε ότι χθες Πέμπτη εντοπίστηκαν 5 θετικά κρούσματα (3 ιατρικού προσωπικού και 2 νοσηλευτικού προσωπικού της Κλινικής). Στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου, όλοι οι υπηρετούντες στην Κλινική, συνολικά 38 άτομα, υποβάλλονται σε τεστ Covid.

Πραγματοποιήθηκε απολύμανση στη Θωρακοχειρουργική Κλινική και οι 4 νοσηλευόμενοι ασθενείς της παραμένουν σε νοσηλεία μη μετακινούμενοι.

Με αφορμή δημοσιεύματα περί παύσης λειτουργίας της Κλινικής, σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, εκτιμάται η ετοιμότητα λειτουργίας της, ενόψει της εφημερίας του Σαββάτου 3 Οκτωβρίου.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Σωτηρία» έχει ως εξής:

Σχετικά με δημοσιεύματα περί παύσης λειτουργίας της Θωρακοχειρουργικής Κλινικής του ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία», επισημαίνονται τα εξής:

– Εντοπίστηκαν χθες 5 θετικά κρούσματα SARS-CoV-2 (3 ιατρικού προσωπικού και 2 νοσηλευτικού προσωπικού της Κλινικής).

– Οι εν λόγω φορείς τελούν σε οίκοι νοσηλεία.

– Στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου, όλοι οι υπηρετούντες στην Κλινική, συνολικά 38 άτομα, υποβάλλονται σε τεστ Covid.

– Πραγματοποιήθηκε απολύμανση στη Θωρακοχειρουργική Κλινική και οι 4 νοσηλευόμενοι ασθενείς της παραμένουν σε νοσηλεία μη μετακινούμενοι.

– Η Κλινική εφημερεύει το προσεχές Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020 και εκτιμάται – με τα παρόντα στοιχεία – η ετοιμότητα λειτουργίας της.

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικα Αρθρα