Κορωνοϊός: 35 νέα κρούσματα στη χώρα – 4 στις πύλες εισόδου

by news

Τριάντα πέντε νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου ιού στην Ελλάδα καταγράφει η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, το τελευταίο 24ωρο, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 202 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη και το 96% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.227, εκ των οποίων το 54,6% αφορά άνδρες. Σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό θεωρούνται 1.184 (28%)και 2.118 (50,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Εννιά ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. Δύο (22,2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77,8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων

-Τα 4 από τα 35 κρούσματα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

-Πέντε είναι εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.

-Δεκαεπτά κρούσματα εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Αττικής.

-Δύο κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης.

-Δύο κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας.

-Δύο κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας.

-Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας.

-Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.

-Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα