Κοινός και διαρκής ο αγώνας κατά της βίας

2
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis Κοινός και διαρκής ο αγώνας κατά της βίας

Στο συμπέρασμα ότι ο αγώνας κατά της βίας είναι κοινός και διαρκής, κατέληξαν η αθλητική ηγεσία και οι φορείς του ποδοσφαίρου μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Μια συνάντηση στην οποία συμμετείχαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, o εκπρόσωπος της FIFA, Πετρ Φούσεκ αλλά και οι πρόεδροι της ΕΠΟ και της Super League, Βαγγέλης Γραμμένος και Μηνάς Λυσάνδρου αντίστοιχα.

Όπως διαμηνύεται από την πλευρά του υφυπουργείου αθλητισμού, ο διάλογος ξεκίνησε με καλή πίστη, καθαρές προθέσεις και θα συνεχιστεί τις αμέσως προσεχείς ημέρες, με το θέμα της βίας πάντα σε πρώτο πλάνο.
Για τον λόγο αυτό έχουν χαραχθεί τρία άμεσα βήματα, που έχουν να κάνουν με τη δημιουργία ενός εξειδικευμένου πλαίσου κατά της βίας, τη σύσταση επιτροπής αντιμετώπισης της βίας με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων (όπως άλλωστε έχει προτείνει και η FIFA) και εν τέλει με την τροποποίηση του αθλητικού Νόμου τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Το θέμα της βίας θα τεθεί επί τάπητος και στη συνάντηση που θα έχει ο Υφυπουργός Αθλητισμού με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, την 14η Αυγούστου στην Κωνσταντινούπολη στο περιθώριο του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ.