fbpx

«Κιβωτός του Κόσμου»: Επίθεση σε κυβέρνηση και Ιερώνυμο από τους δικηγόρους του π. Αντώνιου

by news

Δηλώσεις για πρώτη φορά έκαναν οι συνήγοροι του πατρός Αντωνίου μετά τις καταγγελίες εις βάρος του που είδαν το φως της δημοσιότητας.

«Το αβυσσαλέο μίσος της επίσημης ελληνικής εκκλησίας για το έργο της “Κιβωτού” συνάντησε την εκλογική αγωνία της κυβέρνησης, η οποία με ένα εγκάθετο Διοικητικό Συμβούλιο, πρόεδρος του οποίου είναι μία κυρία εφοπλιστής, χωρίς καμία προειδοποίηση, παράνομα, αυθαίρετα, χθες το βράδυ κλείδωσαν και πέταξαν κυριολεκτικά έξω την οικογένεια του πατρός Αντωνίου και τον ίδιο από το σπίτι του» δήλωσε αρχικά ο δικηγόρος του πατέρα Αντωνίου, Θρασύβουλος Κονταξής.

Ο ίδιος ζήτησε άμεσα την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών και ανέφερε πως τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

«Ελπίζω ο κύριος Ιερώνυμος, η κα Μαρτίνου, η κα Μιχαηλίδου και άλλοι, επώνυμοι, ανώνυμοι, τους οποίους τηλεφωνούσα χθες το βράδυ για να αφήσουν την οικογένεια να μπει στο κατά παραχώρησιν σπίτι τους, να κοιμήθηκαν καλά στα πολυτελή διαμερίσματά τους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κονταξής.

Στη συνέχεια είπε πως για τις κατηγορίες, όταν και εάν υπάρξουν, γιατί μέχρι στιγμής πρόκειται για «δημοσιεύματα» θα απαντήσουν στον «οικείο χώρο της Δικαιοσύνης».

Ξεκαθάρισε πως η πράξη «εξοστρακισμού» του πατέρα Αντωνίου από το σπίτι του, στη δομή της «Κιβωτού» είναι παράνομη και ο ίδιος, μαζί με τους υπόλοιπους δικηγόρους θα ενημερώσουν την Εισαγγελία Πρωτοδικών και θα υποβάλλουν έγκληση σε βάρος όσων προέβησαν στην παράνομη πράξη.

Ερωτώμενος από τους δημοσιογράφους για τη μόνιμη κατοικία του πατρός Αντωνίου που φέρεται να είναι ένα οίκημα στη Ραφήνα, ο δικηγόρος είπε πως δεν ισχύει και ότι το μοναδικό σπίτι του είναι αυτό μέσα στη δομή της «Κιβωτού» κάτι που γνωρίζει και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της οργάνωσης.

Όσα δήλωσε ο δεύτερος συνήγορος

«Βιώνουμε μία κατάσταση πλήρους κατάργησης του κράτους Δικαίου, ευθείας παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητας, παρατεταμένης κατάστασης ανθρωποφαγίας για έναν άνθρωπο που είναι αθώος και δημιουργία καταστάσεων και εικόνων ενοχής πριν καν κληθεί από τις αρμόδιες Αρχές να δώσει τις δέουσες εξηγήσεις…και όταν μάλιστα έχουν δηλώσει αμφότεροι πως είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης και πως δεν έχουν τελέσει καμία εκ των πράξεων που αδίκως κατηγορούνται» δήλωσε ο Γιάννης Κώτσος, ένας εκ των συνηγόρων του πατέρα Αντωνίου.

Ο δικηγόρος τόνισε πως η αλλαγή κλειδαριών στο διαμέρισμα του πατέρα Αντωνίου που διαθέτει στη δομή του Κολωνού είναι παράνομη και «οδήγησε ένα ζευγάρι μαζί με το ανήλικο παιδί τους να διανυκτερεύσουν εντός του αυτοκινήτου γιατί δεν έχουν πού αλλού να πάνε».

Σημειώνεται πως από χθες εχει ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του πατέρα Αντωνίου και ακόμη δέκα φυσικών προσώπων, ύστερα από εισαγγελική εντολή, για την τέλεση τεσσάρων κακουργημάτων, εκ των οποίων και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα