Κινδυνεύει να «πνιγεί» στα σκουπίδια η Τριφυλία

16
Κινδυνεύει να «πνιγεί» στα σκουπίδια η Τριφυλία tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Ορατός φαντάζει ο κίνδυνος να πνιγεί η Τριφυλία στα σκουπίδια εν μέσω καλοκαιριού, καθώς η κατάσταση στο Αλιμάκι -στον μοναδικό ΧΑΔΑ που έχει ο δήμος (αν και παράνομος)- είναι ασφυκτική.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου συζητήθηκε το θέμα, δεν δόθηκε το «εντέλλεσθε» στο δήμαρχο να υπογράψει, ώστε να πηγαίνουν εκεί τα σκουπίδια και να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες τόσο για την ταφή τους όσο και για την προστασία της περιοχής, και όλα πλέον φαίνεται να κρέμονται σε μια κλωστή.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας ερωτηθείς για το ζήτημα των σκουπιδιών σημείωσε ότι «όλοι ξέρουν τι γίνεται με την κατάσταση αυτή, δεν είναι ευθύνη ενός ανθρώπου, καμία υπηρεσία δεν κάνει μελέτη για την προστασία της χωματερής, κανείς δεν υπογράφει». Για αυτό ζήτησε την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου να προχωρήσει αυτή η διαδικασία και στην ουσία η προστασία της κοινωνίας.

Γενικά, για την καθαριότητα στον δήμο ανέφερε πως υπάρχει έλλειψη προσωπικού αλλά και η νοοτροπία των πολιτών, που τη μια ημέρα καθαρίζεις το χώρο και την επομένη είναι πάλι γεμάτος σκουπίδια και άλλα αντικείμενα.

Αν και από αρκετούς συμβούλους τονίστηκε ότι ο δήμαρχος πρέπει να δώσει το «εντέλλεσθε», στη συνέχεια δεν φάνηκε η ίδια προθυμία να ψηφιστεί αυτό από μέρους τους.

Ο Κατσίβελας κλείνοντας τόνισε ότι ζήτησε την έγκριση του Δ.Σ. να υπογράψει για να μην έρθει η στιγμή που μετά θα σφυρίζουν όλοι αδιάφορα. «Να μου δώσετε την εντολή να συνεχίσουν να πηγαίνουν τα σκουπίδια στο Αλιμάκι, να γίνουν οι εργασίες επιχωμάτωσης και προστασίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

(Πηγή eleftheriaonline.gr)