ΚΙΝΑΛ: Διαγραφή Παπανδρέου – Καστανίδη ζητούν βουλευτές – Η απόφαση της Φώφης

250
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με το δίλημμα της διαγραφής θα προσέλθει στην έκτακτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ η Φώφη Γεννηματά μετά την ανταρσία των Γιώργου Παπανδρέου και Χάρη Καστανίδη οι οποίοι διαφοροποιήθηκαν από την κομματική γραμμή στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις και συναθροίσεις ενώ απείχαν από την ψηφοφορία.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από μια συζήτηση με ένταση στη Βουλή όπου η Φώφη Γεννηματά υπερασπίστηκε την επιλογή του ΚΙΝΑΛ να ψηφίσει την κυβερνητική πρωτοβουλία μετά από τις αλλαγές που έγιναν με παρέμβαση της Χαριλάου Τρικούπη. Κατά την ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο προκαλώντας αμηχανία στο Κίνημα Αλλαγής.

Η Φώφη Γεννηματά βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο στόχαστρο της ΚΟ του κόμματός της με βουλευτές να ζητούν την διαγραφή των δύο ανταρτών ενώ εγκαλούν και την ίδια για την στάση ανοχής και ενοχής που επιδεικνύει.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν ήταν μόνο οι δύο που είχαν αντιρρήσεις αλλά οι υπόλοιποι υπάκουσαν στην κομματική γραμμή.

Με την διαγραφή να βρίσκεται πάνω στο τραπέζι, η Φώφη Γεννηματά σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να επιλέγει την προειδοποίηση γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει νέες αντιδράσεις.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεν επιθυμεί την ρήξη με τους Παπανδρεϊκούς μέσα στο κόμμα μολονότι εκείνοι ακολουθούν πιο αυτόνομη πορεία. Αυτό όμως κρύβει τον κίνδυνο των μελλοντικών διαφοροποιήσεων άλλων στελεχών τα οποία ήδη ξεκαθάρισαν πως δεν προτίθενται να υπακούσουν πάλι στην κομματική γραμμή.

Βουλευτές όπως η Νάντια Γιαννακοπούλου, Γιώργος Μουλκιώτης, Ανδρέας Πουλάς, Εύη Λιακούλη και άλλοι εκφράζουν έντονη δυσφορία και ετοιμάζονται να ασκήσουν έντονη κριτική τόσο στους δύο διαφωνούντες, όσο και στην ηγεσία.

Ειδικά για τον κ. Καστανίδη κάποιοι επισημαίνουν ότι είχε δεσμευτεί σε προηγούμενη κομματική συνεδρίαση να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, σεβόμενος την απόφαση της ηγεσίας, αλλά δεν τήρησε την υπόσχεση.

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr