«Κεραυνοί» Άδωνι κατά Τουλουπάκη και «Μάξιμου Σαράφη»

206
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε μία συνέντευξη-«ποταμό» στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Ανάπτυξης επιτέθηκε κατά της Ελένης Τουλουπάκη αλλά και του προστατευόμενου μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης», με αφορμή την άρνηση των κουκουλοφόρων μαρτύρων να καταθέσουν για την υπόθεση της σκευωρίας Novartis.

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις και ερωτώμενος από τη δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη για τους μάρτυρες που απέφυγαν να καταθέσουν και αναζητούνται από την ΕΛ.ΑΣ., ο κ. Γεωργιάδης καταφέρθηκε εναντίον της Ελένης Τουλουπάκη, ενώ την χαρακτήρισε ως υπεύθυνη για τη διαρροή των ονομάτων που -σύμφωνα με τον Νίκο Μανιαδάκη- είναι τα πραγματικά ονόματα των «Σαράφη» και «Κελέση».

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ξεκίνησε το σχόλιό του αναφέροντας πως: «Μας έχει αφήσει η κ. Τουλουπάκη ομήρους να περιφερόμεθα αιωνίως στο σύμπαν ως οιονεί ύποπτοι χωρίς να μπορεί να αποφασίσει ούτε αν θα μας ασκήσει δίωξη και να αποφανθεί η Βουλή αν αυτό είναι νόμιμο ή όχι ούτε αν θα μας βάλει στο αρχείο. Είναι και αυτό ένα δείγμα της πολλαπλής ανικανότητας έως και εμπάθειας της κ. Τουλουπάκη.

Τη Δευτέρα ο κ. Ζαχαρής έστειλε επιστολή στην κ. Τουλουπάκη που την κατηγορεί εμμέσως πλην σαφώς ότι ως προς το σκέλος της απόκρυψης στοιχείων από την αλληλογραφία του FBI έχει παραβιάσει το σύνταγμα και τον ποινικό κώδικα. Εγώ δεν θυμάμαι περίπτωση που ένας εισαγγελέας να κατηγορεί άλλη εισαγγελέα ότι έχει παραβιάσει το σύνταγμα».

Ερωτώμενος για κάποια ονόματα που είχε αναφέρει on air νωρίτερα στο MEGA, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε απευθυνόμενος προς τη Σία Κοσιώνη: «Δεν ξέρετε πως ο κ. Νικόλαος Μανιαδάκης, πρώην προστατευόμενος μάρτυρας της κ. Τουλουπάκη, ονόματι «Αναστασίου», είχε δηλώσει ότι έξω από το γραφείο της κ. Τουλουπάκη μπαινοβγαίνανε και οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες; Και δεν ξέρετε ότι και ο κ. Μανιαδάκης και ο κ. Αβραμόπουλος έχουν κάνει μήνυση κατά του κ. Φιλίστορα Δεστεμπασίδη και στην κ. Μαραγγέλη;»

Και ο κ. Γεωργιάδης συνέχισε: «Τα ονόματα δεν διέρρευσαν από τον Άδωνι Γεωργιάδη ή από την Προανακριτική. Τα ονόματα διέρρευσαν από άλλη μία πλημμέλεια της κ. Τουλουπάκη η οποία δεν φρόντισε να διασφαλίσει το απόρρητο της διαδικασίας».

Στη συνέχεια ο υπουργός επεσήμανε πως αν ισχύουν αυτά που λέει ο κ. Μανιαδάκης τότε πέφτει φως στους λόγους που δεν πήγε να καταθέσει ο «Μάξιμος Σαράφης». Στο «κάδρο» μπαίνει το όνομα του Φιλίστορα Δεσταμπασίδη, ο οποίος έχει κατηγορηθεί επωνύμως ότι έπαιρνε «μαύρα λεφτά» από τη Novartis. «Ο νόμος όμως περί μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος απαγορεύει να εντάσσει σε αυτή τη διαδικασία πρόσωπο εμπλεκόμενο στην υπόθεση» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, εξαπολύοντας για ακόμη μία φορά τα «βέλη» του κατά της κ. Τουλουπάκη.

«Αν κάποιος κινδυνεύει να μπει στη φυλακή και του πει κάποιος ‘δεν θα σου ασκήσω δίωξη αλλά θέλω να πεις συγκεκριμένα πράγματα’ αυτός έχει κάθε συμφέρον να πει ψέματα για να γλιτώσει τη φυλακή. Δηλαδή, το αν ο Φιλίστορας Δεστεμπασίδης είναι ο Μάξιμος Σαράφης ή η Αικατερίνη Κελέση αποτελεί τον πυρήνα της απόδειξης της σκευωρίας».

Απαντώντας στις κατηγορίες ότι η Προανακριτική «προσπαθεί να βγάλει τις κουκούλες από τους προστατευόμενους μάρτυρες», ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: «Πρώτα απ όλα η Προκαταρκτική δεν είχε ζητήσει να βγει η κουκούλα από τους μάρτυρες. Απλά ψήφισε να εξετάσει τους μάρτυρες κατά τον ίδιο τρόπο που τους εξέτασε ο κ. Σοφουλάκης. Και η Επιτροπή συννενοήθηκε με την αρμόδια υπηρεσία της ΕΛΑΣ ώστε να προσέλθουν οι προστατευόμενοι με την ίδια ακριβώς αμφίεση που προσήλθαν στον κ. Σοφουλάκη. Όταν ο κ. Τσίπρας λέει ότι παρανομεί η Προανακριτική είναι σαν να λέει ότι παρανόμησε ο κ. Σοφουλάκης. Θα ήταν εξωφρενικό να ισχυριζόμασταν ότι ο αντιεισαγγελέας που διερευνά τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες της κ. Τουλουπάκη έχει παρανομήσει».

«Είναι δυνατόν να ολοκληρώσει η Προανακριτική την έρευνά για τον κ. Παπαγγελόπουλο εάν δεν εξεταστούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες;» διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε:

«Αυτό που κατέθεσαν οι τέσσερις εισαγγελείς ήταν ότι παρενέβαινε ο κ. Παπαγγελόπουλος στις ενέργειες των εισαγγελέων ώστε να κατηγορηθούν πολιτικά πρόσωπα και αν βγει ευνοημένος ο κ. Τσίπρας, αν αυτό αποδειχθεί στην πράξη από δικαστήριο η προβλεπόμενη ποινή είναι ισόβια κάθειρξη. Το έχει εξηγήσει και ο κ. Βενιζέλος».

Ο ίδιος επανέλαβε τις κατηγορίες που διατύπωσε σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού, αν και όπως παραδέχθηκε προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για να κατηγορηθεί ο κ. Τσίπρας: «Από την αρχή είχαμε πει ότι για να βάλουμε στο κάδρο κάποιον θα πρέπει να προκύψουν στοιχεία. Μέχρι στιγμής ευθεία αναφορά στον κ. Τσίπρα, δεν έγινε. Παρεμπίπτουσα μόνο. Θα μπορούσε κάποιος να αναρωτηθεί: Μονός του ο κ. Παπαγγελόπουλος αποφάσισε να παραβιάσει το πολίτευμα και ο πολιτικός του προϊστάμενος επί τέσσερα χρόνια δεν κατάλαβε τίποτα;

Είναι εύλογο ερώτημα αλλά δεν πας έναν πρώην πρωθυπουργό σε ειδικό δικαστήριο βασιζόμενος σε εύλογο ερώτημα. Όμως εάν ο μάρτυρας “Σαράφης” την ώρα που καταλαβαίνει ότι ήρθε η ώρα της αλήθειας, πει συγγνώμη αλλά με πήραν στο Μέγαρο Μαξίμου και με έβαλαν να πω όσα είπα, τότε ο κ. Τσίπρας πρέπει να πάει στο ειδικό δικαστήριο. Μετά από τις καταθέσεις των εισαγγελέων έχει προκύψει ότι η κ. Τουλουπάκη αμελούσε να κάνει καίριες ερωτήσεις.

Μας λέει η κ. Τουλουπάκη ότι έκρινε αξιόπιστο έναν μάρτυρα που πήγε 28 φορές για κατάθεση, ξαφνικά εντελώς τυχαία θυμήθηκε ότι ο κ. Λοβέρδος δωροδοκήθηκε. Είναι αδύνατον να ολοκληρώσει η Προανακριτική τις εργασίες της χωρίς να καταθέσουν οι προστατευόμενοι. Είναι τα κωμικότερα πρόσωπα για να τεκμηριωθεί η κατηγορία περί σκευωρίας. Αν δεν μπορούν να τεκμηριώσουν τις καταγγελίες τους τότε θα πρέπει να πουν ποιος τους έβαλε να πουν όσα είπαν. Και εάν αποδειχθεί ότι τους έβαλε να τα πουν ο Τσίπρας, πρέπει να πάει φυλακή ο Τσίπρας».

«Ειναι αδύνατο να ολοκληρώσει η Προκαταρκτική Επιτροπή τις εργασίες της αν δεν καταθέσουν οι δυο προστατευόμενοι μάρτυρες καθώς είναι τα κομβικότερα πρόσωπα» συνέχισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Επισήμανε ότι ο προστατευόμενος μάρτυρας Μάξιμος Σαράφης έδωσε 28 διαφορετικές καταθέσεις στην κυρία Τουλουπάκη και μόνο στη 29η  θυμήθηκε να πει ότι είχε «λαδώσει» ο Μανιαδάκης τον Λοβέρδο.

Αν δεν μπορούν να τεκμηριώσουν τη γνώση τους γι αυτά που κατέθεσαν, τότε πρέπει να πουν ποιος τους έβαλε να τα πουν, επισήμανε ο κ. Γεωργιαδης

Κατέληξε ότι «είναι καθήκον της Δημοκρατίας να βρει ποιοι έστησαν τέτοιου μεγέθους παραδικαστικό κύκλωμα με σκοπό να αλλοιώσουν τους πολιτικούς συσχετισμούς και τη βούληση του ελληνικού λάου. Άρα αυτή η υπόθεση δεν μπορεί να κλείσει αν δεν προσέλθουν να καταθέσουν ο Μάξιμος Σαράφης και η Αικατερίνη Κελέση».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε:

«Εμείς, που τα ονόματά μας κρεμάστηκαν στα μανταλάκια, καταστράφηκαν υπολήψεις, βρέθηκαν σε δύσκολη θέση οι οικογένειες μας, αισθανόμαστε μια μεγάλη πίεση αλλά και μία μεγάλη δικαίωση. Όλοι οι Έλληνες έχουν καταλάβει ότι κάτι πολύ «σάπιο» υπήρχε σε αυτή την έρευνα από την αρχή.

Θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όλους. Όταν ξεκίνησε αυτή η υπόθεση, τον Φεβρουάριο του ’18, είχα πει ότι δεν πρόκειται να αφήσω την τελευταία μου πνοή αν δεν τιμωρηθούν αυτοί οι συκοφάντες. Σήμερα είμαστε ένα βήμα πριν από την αποκάλυψη των αληθινών τους προσώπων -γιατί αυτό αργά ή γρήγορα θα γίνει- και πριν από την αποκάλυψη εκείνων που τους έβαλαν να πουν αυτά τα ψέματα. Όταν μάθει ο ελληνικός ποιος τους έβαλε τότε θα ξέρουμε και ποιος πήγε να στήσει τη μεγαλύτερη σκευωρία στην ιστορία της ελληνικής Δημοκρατίας.

Το λέω δημόσια για να ακουστεί. Ειλικρινά εύχομαι για το καλό της Δημοκρατίας μας ο πρώην Πρωθυπουργός να μην είναι εμπλεκόμενος. Οφείλω όμως να πω ότι είναι καθήκον της Δημοκρατίας να βρει ποιοι το έστησαν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά, όχι για λόγους εκδίκησης, αλλά για να μη σκεφτεί ποτέ κανείς στο μέλλον να στήσει τέτοιου μεγέθους παραδικαστικό κύκλωμα, χρησιμοποιώντας ακόμα και εν ενεργεία εισαγγελείς με σκοπό να αλλοιώσουν τους πολιτικούς συσχετισμούς και τη βούληση του ελληνικού λαού.

Αυτή η υπόθεση δεν μπορεί να κλείσει αν δεν προσέλθουν να καταθέσουν ο Μάξιμος Σαράφης και η Αικατερίνη Κελέση. Και θα προσέλθουν».

Δείτε αναλυτικά τι αναφέρει ο Υπουργός Ανάπτυξης στον ΣΚΑΙ στο παρακάτω βίντεο:

ΥΓ. Είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι -όπως αναφέρουν πληροφορίες του tomanifesto.gr- ο ένας από τους δυο κουκουλοφόρους έχει εντοπιστεί να έχει υπογράψει με τον ίδιο γραφικό χαρακτήρα και ως μάρτυρας στην προανακριτική επιτροπή αλλά και ως προστατευόμενος μάρτυρας…