Κεραμέως: Απολύτως τεκμηριωμένη η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία

5
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απολύτως τεκμηριωμένη είναι η χρήση μάσκας στα σχολεία, όπως τόνισε στον ΑΝΤ1 η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σημειώνοντας ότι είναι ασφαλής και ό,τι πιο πολύτιμο για να θωρακίσουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους γύρω μας. Εξήγησε δε πως «θα αφιερωθεί χρόνος για να μάθουν τα παιδιά πως η μάσκα είναι απαραίτητη».

Αναφορικά με την προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς, είπε ότι έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό και έχουν εξεταστεί όλα τα μέτρα προστασίας καθώς και οι εναλλακτικές. Εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα πως όλα τα αναλώσιμα (μάσκες, αντισηπτικά, κτλ) θα είναι εγκαίρως στα σχολεία.

Τα διαλείμματα, σημείωσε, θα γίνονται σε διαφορετικές ώρες.

Ερωτηθείσα για το τι θα συμβεί σε περίπτωση που εκπαιδευτικός βρεθεί θετικός στον ιό, ανέφερε πως θα γίνεται ιχνηλάτηση και θα υπάρχουν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.

Η Νίκη Κεραμέως άκουσε, επίσης, τις καταγγελίες του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Καλλιθέας, που υποστηρίζει ότι το Υπουργείο είναι απροετοίμαστο για την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορωνοϊού σε εκπαιδευτικούς. Όπως είπαν μέλη του Συλλόγου, μετά από κρούσμα κορονοϊού σε συνάδελφό τους, δεν έχει πάει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να τους κάνει τεστ.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr