Καθαρή Δευτέρα: Τη βγάζουμε «καθαρή» από την Τρίτη;

by news

Στην Πάτρα σκηνές καρναβαλιού εν μέσω πανδημίας, συνωστισμός και γλέντι μετά μουσικής, παρά υποτίθεται το απαγορευτικό της ώρας. Η δικαιολογία, όπως και στη Ξάνθη, η πίεση του κόσμου την οποία προφανώς κατανοούν οι αστυνομικές αρχές των περιοχών και γι αυτό κάνουν τα στραβά μάτια. Απόκριες είναι ας τους αφήσουμε να το ρίξουν έξω, ίσως να σκέφτηκαν και οι δήμαρχοι.

Την ίδια στιγμή μέσα το περασμένο διήμερο έγιναν 31 κορωνοσυγκεντρώσεις και πορείες για τον Κουφοντίνα, πέραν όλων εκείνων που είχαν προηγηθεί σε ένδειξη συμπαράστασης για τον ισοβίτη απεργό πείνας. Ενδεχομένως τώρα που άρχισε η σίτισή του οι «αλληλέγγυοι» και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ να διοργανώνει πορείες συμπαράστασης για την ποιότητα της τροφής που λαμβάνει. Σε κάθε περίπτωση για τον Κουφοντίνα, νηστικό ή φαγωμένο, οι πορείες θα συνεχίζονται.

Οι χαβαλέδες απ’ τη μια, οι μπαχαλάκηδες απ’ την άλλη, αλλά και μια τρίτη κατηγορία που δεν διαφέρουν σε αντικοινωνική συμπεριφορά από τις δύο πρώτες. Οι… «ελαιοπαραγωγοί» που ξαφνικά πολλαπλασιάστηκαν λόγω πανδημίας και πήραν τους δρόμους για να πάνε στα χωριά τους να μαζέψουν ελιές. Πολλοί απ’ αυτούς πήγαν με τα πλοία της γραμμής να… μαζέψουν ελιές στα νησιά. Αφήστε εκείνους που αψηφώντας την απαγόρευση από δήμο σε δήμο βρέθηκαν να πετούν αετούς παρά θιν αλός.

Υποθέτω ότι εξ αιτίας όλων αυτών οι υπόλοιποι, εφεξής «κορόϊδα» χάριν συντομίας, όσοι δηλαδή πειθαρχούν σεβόμενοι την συνολική προσπάθεια να κρατηθεί όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά και τις θυσίες της πλειοψηφίας των εχόντων κοινωνική συνείδηση πολιτών, θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν το μάρμαρο. Όπως το πληρώνει και το λιανεμπόριο που αποτελεί εστία υπερμετάδοσης, αλλά οι συγκεντρώσεις τύπου Νέας Σμύρνης είναι Covid free.

Για όσους δεν κατάλαβαν, για όσους δεν άκουσαν ότι έκλεισε πάλι η Ιταλία και έρχεται η σειρά της Γαλλίας, η χαλαρότητα του κόσμου και η ανεκτικότητα των αρχών πιθανόν να αποτυπωθεί προσεχώς σε μια αύξηση των κρουσμάτων με ότι αυτό συνεπάγεται για την πίεση που θα ασκηθεί στα νοσοκομεία. Και επί του προκειμένου όσοι αποφασίζουν και εισηγούνται τα μέτρα, μετά μάλιστα το ξεχαρβάλωμα που παρατηρείται, θα πρέπει να το πάρουν αλλιώς. Γιατί αν δεν το πάρουν αλλιώς, δηλαδή αν δεν βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ εφικτού και ευκταίου στη τήρηση των μέτρων, θα μας πάρει από κάτω.

Ο Ιός

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα