Κατερίνα Στεφανίδη: Είναι δύσκολα, αλλά…

29
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis Στεφανίδη: «Είναι δύσκολα αλλά...»

Αναχώρησε την Πέμπτη για την Πολωνία και το δεύτερο -μεγάλο- γκρουπ της εθνικής ομάδας στιβου, προκειμένου να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, που βρίσκονται από την Τετάρτη στο Μπίντγκοζ. Η ελληνική ομάδα μετέχει στη Σούπερ Λίγκα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων από την Παρασκευή έως και την Κυριακή (11/8) και, έχοντας στη σύνθεσή της όσους και όσες βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τη δεδομένη στιγμή, θα επιδιώξει να πραγματοποιήσει την καλύτερη δυνατή παρουσία.

«Η ομάδα μας είναι αντιμέτωπη με την δυσκολότερη αποστολή της εδώ και αρκετά χρόνια. Αφενός είναι οι αλλαγές στις οποίες έχει προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία κι έτσι πέντε ομάδες θα υποβιβαστούν στην Α΄ κατηγορία, προκειμένου το 2021 στη Σούπερ Λίγκα να μετέχουν οκτώ χώρες, αφετέρου είναι οι σημαντικές απώλειες σε μονάδες που έχει η ομάδα μας κι όσο κι αν προσπαθήσουν τα παιδιά που θα τα αντικαταστήσουν, οι απώλειες θα είναι σημαντικές. Παρόλα αυτά θα δώσουμε τη μάχη μας, όλοι θα κάνουν το καλύτερο και θα προσπαθήσουμε για μια καλή εμφάνιση ελπίζοντας στο θαύμα» είπε ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, Βασίλης Σεβαστής, που είναι αρχηγός αποστολής.

Από την πλευρά της, η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2017 στο Λονδίνο, Κατερίνα Στεφανίδη, είπε: «Φέτος Θα πέσουν πέντε ομάδες ώστε το 2021 οι αγώνες να γίνουν μόνο με οκτώ χώρες και αυτό είναι μια επιπρόσθετη δυσκολία για εμάς. Παρόλα αυτά όπως είχα πει πριν δύο χρόνια στη Λιλ, που τελικά μείναμε, το πιο σημαντικό είναι να πάει ο καθένας και να κάνει τον δικό του αγώνα. Αν κάποιον τον βοηθάει να σκεφτεί ότι αγωνίζεται για την ομάδα είναι σημαντικό να το σκεφτεί έτσι. Είναι, όμως, σημαντικό ο καθένας να συγκεντρωθεί και να κάνει αυτό για το οποίο έχει προπονηθεί. Έτσι θα μαζευτούν οι απαραίτητοι βαθμοί. Είναι δύσκολο, δεν ξέρω αν είναι αδύνατο, σίγουρα είναι πιο δύσκολο τώρα που δεν θα έχουμε και τη Μαρία (σ.σ Μπελιμπασάκη). Δεν έχω κοιτάξει τι έχουν φέρει οι άλλες χώρες».

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr