Καταδικάστηκε ο Ανδρέας Μαρτίνης για τις μίζες στο Ερρίκος Ντυνάν

292

Ποινή κάθειρξης 10 ετών με αναστολή στην έφεση επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον άλλοτε πανίσχυρο άνδρα του “Ερρίκος Ντυνάν”, Ανδρέα Μαρτίνη και στη σύζυγό του.

Οι δικαστές έκριναν ομόφωνα ένοχους τους δύο κατηγορουμένους για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αναφορικά με μίζα 3,1 εκατ. γερμανικών μάρκων που σύμφωνα με το κατηγορητήριο εισέπραξε ο Ανδρέας Μαρτίνης από την εταιρεία Hospitalia International στο πλαίσιο υπογραφής σύμβασης για αναβάθμιση του ξενοδοχειακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού του Ντυνάν.

Το δικαστήριο αναγνώρισε κατά πλειοψηφία και στους δύο το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, απορρίπτοντας όμως το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη που επικαλέστηκε η υπεράσπιση.

Παράλληλα, επέβαλε και στους δύο τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Ο τρίτος κατηγορούμενος για την υπόθεση, επιχειρηματίας Δημήτρης Κάμπης, αθωώθηκε.

Ο Ανδρέας Μαρτίνης είχε προφυλακιστεί για την υπόθεση (Μάιος 2016) και αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας με περιοριστικους όρους τον Αύγουστο του 2017.

Έχει επίσης καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για το αδίκημα της απιστίας κατ’ εξακολουθηση σε 7 χρόνια κάθειρξη με αναστολή για την υπόθεση των δωρεάν νοσηλείων του Ερρίκος Ντυνάν.

Μετά την ανακοίνωση της αποφασης ο κ. Μαρτίνης σε δήλωσή του δήλωσε ότι σέβεται την κρίση του δικαστηρίου, ενώ εξέφρασε την πικρία του για την καταδικαστική απόφαση για την υπόθεση των νοσηλίων στο Ερρίκος Ντυνάν, λέγοντας ότι “το δικαστήριο
δεν αναγνώρισε την εξυπηρέτηση που έκανα σε χιλιάδες ασθενείς που δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα νοσήλιά τους.”

Ο συνήγορός του, Θεόδωρος Μαντάς δήλωσε:
” Η αναγνώριση του ελαφρυντικού δείχνει γενναιοψυχία και ανθρωπιά. Αυτή τη γενναιοψυχία και την ανθρωπιά που επέδειξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, είναι κάτι που μας ικανοποιεί.”