Κάποιος να βάλει ένα τέλος στην αστειότητα του Πόθεν Έσχες

85
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis Πόθεν Έσχες: Οι βουλευτές με τα μεγαλύτερα και τα μικρότερα εισοδήματα

Η ελληνική γραφειοκρατία έχει πλέον υπερβεί τα όρια της ταλαιπωρίας και έχει φθάσει στο στάδιο της φαιδρότητας. Σε μια από τις κατηγορίες της γραφειοκρατίας εντάσσεται και το περίφημο Πόθεν Έσχες, που επί της ουσίας δεν είναι παρά το φύλο συκής της απόλυτης ανικανότητας του κράτους.

Αυτή λοιπόν η ιστορία, όπου τα τελευταία μάλιστα χρόνια υποχρεώνονται σχεδόν όλοι να υποβάλλουν δήλωση Πόθεν Έσχες, έχει εκφυλλιστεί και βάσει των περιστατικών που καταγράφονται έχει γίνει ανέκδοτο. Για παράδειγμα γνωρίζω μια περίπτωση συνταξιούχου η οποία ανέλαβε καθήκοντα αντιπροέδρου σε ΚΑΠΗ και τώρα την υποχρεώνουν να πληρώσει πρόστιμο 3 χιλιάδων ευρώ γιατί δεν υπέβαλε δήλωση!

Και υπάρχουν πολλές τέτοιες αστείες αλλά συνάμα και εξοργιστικές περιπτώσεις που δείχνουν ότι το Πόθεν Έσχες πρέπει να αντικατασταθεί από κάτι πιο απλό και ουσιαστικό. Γιατί πέραν όλων αυτών υπάρχει και η δυσφήμιση που επιχειρείται έναντι πολιτικών, είτε από… παράβλεψη είτε από σκοπιμότητα. Χαρακτηριστική η περίπτωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος εμφανίστηκε να έχει 125 ακίνητα! Και βέβαια ο άνθρωπος εξήγησε ότι πρόκειται για “115 εγγραφές δηλαδή, σε 1 ακίνητο στο κέντρο της Αθήνας, το πατρικό του πατέρα μου, το οποίο έχει γίνει κτίριο γραφείων, στο οποίο κάθε δωμάτιο φαίνεται σαν μία εγγραφή. Οπότε έχω σε αυτό το 3% ως κυριότητα και το 11% ως ψιλή κυριότητα σε κάθε μικρό γραφειάκι. Δεν έχω βίλες, ακίνητα κ.λπ. Δεν θα ντρεπόμουν καθόλου αν τα είχα. Αλλά δεν έχω». Και βέβαια έχει δίκιο, αλλά η εντύπωση που έμεινε λόγω αυτής της αστείας πλέον ιστορίας του Πόθεν Έσχες είναι ότι ο Βαρβιτσιώτης έχει 125 ακίνητα!

Συνεπώς η κυβέρνηση, το οικονομικό επιτελείο, πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται σοβαρά να βάλει ένα τέλος στην υποκρισία μιας δήλωσης που δεν έχει καμία ουσιαστική σημασία, μιας δήλωσης που πλέον είναι ξεπερασμένη και η μόνη χρησιμότητα της είναι να δημιουργεί εντυπώσεις.

Χ.Χ.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr