Κανονικά στο γήπεδο ο Μαρινάκης

by news

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ μείωσε την ποινή που επιβλήθηκε αρχικά από τον αθλητικό δικαστή της Super League στον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, και προέβλεπε απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο για 5 μήνες.

Η έφεση που άσκησαν η ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο κ. Μαρινάκης είχε αποτέλεσμα, καθώς ο μεγαλομέτοχος του πειραϊκού συλλόγου απαλλάχθηκε από την κατηγορία της εισόδου στα αποδυτήρια των διαιτητών, στο παιχνίδι με τον Άρη στο Φάληρο.

Η πρωτόδικη απόφαση μεταβλήθηκε σε απαγόρευση εισόδου σε αγωνιστικό χώρο και αποδυτήρια για δύο μήνες, που πρακτικά σημαίνει πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης μπορεί να πηγαίνει στο γήπεδο. Επίσης, δεν ισχύει το πρόστιμο των 30.000 ευρώ που είχε επιβληθεί στον κ. Μαρινάκη και μειώθηκε σε 4.500 ευρώ (από 7.000) εκείνο της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Η ανακοίνωση:

«Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έλαβε τις εξής αποφάσεις.

Δέχεται τυπικά και κατ’ ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Εξαφανίζει την υπ΄αριθμ. 37/2021 απόφαση του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της  Super League 1 ΕΛΛΑΔΑ. Διακρατεί και δικάζει την υπόθεση. Κρίνει, κατά πλειοψηφία (Α.Μελισσινού και Χ. Παπακώστα), ότι ο Ευάγγελος Μαρινάκης δεν είναι πειθαρχικά ελεγκτέος για την παράβαση του άρθρου 12 παρ. 5 του ΚΑΠ (υπάρχουν αμφιβολίες).

Το Μέλος Ι. Κοσίνα είχε την γνώμη ότι τελέσθηκε η ως άνω παράβαση. Κατά τα λοιπά, ομόφωνα, γίνεται δεκτό ότι τελέσθηκαν οι λοιπές πράξεις. Επιβάλλει (ομόφωνα) σε βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός χρηματική ποινή τριών  χιλιάδων (3.000) ευρώ για κάθε μία των, πρώτης και δεύτερης, πράξεων και συνολική χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων  πεντακοσίων (4.500) ευρώ (3.000+1.500). Απαγορεύει (ομόφωνα)  στον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ευάγγελο Μαρινάκη, την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια για δύο (2) μήνες.

Δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ’ ουσίαν την έφεση του TIENTCHEU FRANC ERIC, ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΑΟ ΙΩΝΙΚΟΣ 1965».

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα