Η επιστροφή στην κανονικότητα για την πολύπαθη Δικαιοσύνη, αργεί ακόμη.  Για παράδειγμα ουδείς αντιλαμβάνεται γιατί παραμένει ακόμη στη θέση της η κυρία Τουλουπάκη; Υπενθυμίζεται ότι της έχει ασκηθεί δίωξη για ένα κακούργημα (βλ. κατάχρηση εξουσίας) και πέντε βαριά πλημμελήματα, αναφορικά με τη σκευωρία Novartis.

Ουδείς, επίσης, καταλαβαίνει γιατί αφού η ίδια δεν είχε την ευθιξία να απέχει από την υπόθεση Novartis δεν πράττουν τα δέοντα όσοι, εκ του Συντάγματος, μπορούν.

Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλειώτας, θα μπορούσε να παρέμβει και να βάλει ένα τέλος σ΄ αυτή την εικόνα, που δεν είναι και η καλύτερη για το θεσμό της Δικαιοσύνης. Και για να μην υπάρχουν παρανοήσεις το τεκμήριο αθωότητας για την Ελ. Τουλουπάκη ισχύει μέχρι κεραίας και εμείς το σεβόμαστε απόλυτα.

Ωστόσο, μέχρι να αποφανθούν τα δικαστήρια για την αθωότητα ή την εμπλοκή της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς στη σκευωρία Novartis είναι, αν μη τι άλλο, παράδοξο να παραμένει στη θέση της.

Για την ιστορία, ο επίκουρος εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας, επικαλούμενος λόγους ευθιξίας και ευπρέπειας, κατέθεσε στο Συμβούλιο πλημμελειοδικών δήλωση αποχής από την έρευνα για τη Novartis που αφορά στους δύο πολιτικούς Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Ο δεύτερος θεσμικός παράγοντας που θα μπορούσε να παρέμβει και να διορθώσει αυτή τη… στρέβλωση(sic) είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την προηγούμενη εβδομάδα έχει κοινοποιηθεί στον υπουργό Δικαιοσύνης Κων. Τσιάρα η ποινική δίωξη που ασκήθηκε στην εισαγγελέα Διαφθοράς και όλοι ανέμεναν την αποστολή, από την πλευρά του, ερωτήματος στο 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου για τον αν η κυρία Τουλουπάκη θα τεθεί ή όχι σε αργία.

Μέχρι σήμερα κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί και ούτε προβλέπεται για τις επόμενες ημέρες μιας ο κ. Τσιάρας ερωτηθείς για τη δίωξη σε βάρος της κυρίας Τουλουπάκη, ξεκαθάρισε, σε συνέντευξη που έδωσε σε τοπικό κανάλι της Αττικής, ότι “εφόσον η εισαγγελέας έχει προσφύγει στο δικαστικό συμβούλιο, θα αναμένει την οριστική απόφαση και αναλόγως αυτής της απόφασης θα πράξει”.