Καλύβια: Περίθαλψη νεαρού λευκοπελαργού που χάθηκε

13
Καλύβια: Περίθαλψη νεαρού λευκοπελαργού που χάθηκε tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου και του διασώστη της ΑΝΙΜΑ, Νίκου Πατερέκα, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα όταν ειδοποιήθηκαν από κατοίκους των Καλυβίων για να βοηθήσουν μικρό λευκοπελαργό!

Το νεαρό πουλί αυτές τις ημέρες δοκιμάζει τα φτερά του και πραγματοποιεί τις πρώτες του πτήσεις, όμως απομακρύνθηκε από τη φωλιά του που είναι στο τρούλο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου και δεν μπορούσε να επανέλθει σε αυτή…

Έτσι άνδρες της Πυροσβεστικής τον εντόπισαν στο προαύλιο, τον περιέθαλψαν, του έδωσαν νερό και τον ανέβασαν ξανά στη φωλιά όπου τον περίμενε όλη η οικογένεια των πελαργών!

Ο πελαργός αν και σαστισμένος, ήταν καλά στην υγεία του και γρήγορα αναθάρρησε…

Ο διασώστης της ΑΝΙΜΑ, Νίκος Πατερέκας έγραψε στη σελίδα του στο facebook για το περιστατικό: «Τα Καλύβια είναι από τα λίγα χωριά με πελαργούς στον κάμπο του Αγρινίου, πληροφοριακά. Φύγαμε από το Αγρίνιο με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την οποία ευχαριστώ θερμά για την συμβολή της και προσφέραμε βοήθεια στο περιστατικό με τον λευκοπελαργό στα Καλύβια… Όπως επίσης ευχαριστώ τους κατοίκους των Καλυβίων και την ενοριακή επιτροπή Αγίου Νικολάου, που μας άνοιξαν τις πόρτες του ναού για να ανέβουμε στο καμπαναριό και να επιστρέψουμε όσο μπορούσαμε πιο κοντά στους δικούς του, τον μικρό μας ‘φίλο’ λευκοπελαργό.

Ο κόσμος στα Καλύβια που ασχολείται με τη γη, σαν αγρότες σέβονται τους πελαργούς και τους αγαπούν, όπως και οι άνθρωποι της ενορίας και αυτό φαίνεται και από την εκκλησία που μεν είναι μικρή αλλά επέτρεψαν στα πουλιά να φωλιάσουν χωρίς να σκέφτονται την ατσαλιά όπως σε άλλες περιοχές. Μπράβο στα Καλύβια – χωριό πρότυπο για την περιοχή…».

(Πηγή kalyvia.gr)