«Αν χάσουμε τη μάχη στην υγεία θα πληγεί αβάσταχτα η οικονομία. Αντίθετα, βάζοντας πρώτα την υγεία -όπως ήδη έχει γίνει- θα έχουμε ταχύτερα, πολύ καλύτερα αποτελέσματα και στην οικονομία», τονίζει ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παρασκήνιο» και στην Άννα Καραβοκύρη.

Και εξηγεί: «Ο πιο μεγάλος τροφοδότης του κορωνοϊού, στο τελευταίο διάστημα υπήρξε ο εφησυχασμός. Απομακρύνθηκαν από τα μάτια μας οι φρικτές εικόνες που βλέπαμε σε γειτονικές χώρες με τους γιατρούς να επιλέγουν ποιός θα ζήσει και ποιός θα πεθάνει, με τους ανθρώπους που πέθαιναν μόνοι στην απομόνωση και τα καμιόνια να κουβαλούν σορούς. Πήραμε αέρα από τα αποτελέσματα που είχαμε στην πρώτη φάση και χαλαρώσαμε. Αυτό δεν πάει άλλο. Και μη νομίζουμε πως ο κίνδυνος αφορά τους άλλους. Μας αφορά όλους. Για αυτό έχουμε υποχρέωση όλοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Σήμερα, όχι αύριο».

Αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα και το ενδεχόμενο για ένα «θερμό επεισόδιο», ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. επισημαίνει «Η συμπεριφορά του Τούρκου Προέδρου, παραμένει αμετροεπής και απρόβλεπτη. Το μόνο, επομένως, που αποκλείεται είναι το «αποκλείεται». Είδαμε, άλλωστε, όλοι τι έγινε λίγες ώρες μετά το σεισμό που έπληξε τις δύο χώρες και την επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο. Αντί οποιασδήποτε άλλης κίνησης, είχαμε την έκδοση νέας παράνομης NAVTEX σε περιοχές που επικαλύπτουν τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Και ταυτόχρονα, ακούσαμε κραυγές για περισσότερα ερευνητικά σκάφη στην Αν. Μεσόγειο.

Ήταν κι αυτό ένα ακόμη μήνυμα εμμονής της Τουρκίας στην παραβατική και προκλητική συμπεριφορά της. Άλλη μια ένδειξη πως δεν θέλει να επιστρέψει στις διερευνητικές επαφές, όπως αρχικά είχε συμφωνήσει. Ένα πρόσθετο δείγμα αναξιοπιστίας και σχεδιαζόμενης όξυνσης. Πήγαν να μας αιφνιδιάσουν στον Έβρο και αιφνιδιάστηκαν. Πήγαν να εμβολίσουν την φρεγάτα μας και την πάτησαν. Πιάστηκαν στον ύπνο από την Αεροπορία μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας έσπασαν τον τσαμπουκά τους, ενώ οι πολιτικές και διπλωματικές κινήσεις μας τους παγίδευσαν. Και όλα αυτά δεν τα χωνεύουν. Θέλουν κάτι να πετύχουν. Οφείλουμε λοιπόν να κινούμαστε έχοντας μπροστά μας ένα ευρύ φάσμα πιθανών εξελίξεων. Από το ενδεχόμενο προσωρινής προσχηματικής επιστροφής στο διάλογο έως την ένταση των προκλήσεων και από το ενδεχόμενο ενός ουσιαστικού διαλόγου έως την πρόκληση “θερμού επεισοδίου”».