Καλά νέα από τη Λάρισα: Δεν βρέθηκε θετικό δείγμα από τις 200 δειγματοληψίες

by Manifesto

Κανένα θετικό δείγμα δεν βρέθηκε στις 200 εναπομείνασες δειγματοληψίες που έγιναν χθες Παρασκευή (10.04.2020) στη συνοικία των Ρομά στη Λάρισα και εξετάστηκαν από τον ΕΟΔΥ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται το onlarissa.gr.

Ένα θετικό κρούσμα, βρέθηκε στην περιοχή αλλά δεν αφορά τη δειγματοληψία που έγινε χθες. Πρόκειται για άτομο που διαμένει μέσα στον οικισμό των Ρομά, αλλά είχε προσέλθει μόνο του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, λόγω των συμπτωμάτων που εμφάνισε.

Υπενθυμίζεται πως στα 113 δείγματα που εξετάστηκαν χθες στη Λάρισα από την ίδια πληθυσμιακή πηγή, βρέθηκαν μόλις τρία θετικά.

Το πρωί του Σαββάτου (11.04.2020) εξάλλου έγιναν στοχευμένες δειγματοληψίες τόσο στον καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα, όσο και στον Τύρναβο.

Ξεκίνησε η μεταφορά των πρώτων 14 Ρομά με κορωνοϊό στην “Αρωγή”

Νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου ξεκίνησε η διαδικασία μεταφοράς των πρώτων 14 Ρομά που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, στο κέντρο αποκατάστασης “Αρωγή” στην περιοχή της Νίκαιας.

Το κέντρο είναι κλειστό λόγω οικονομικών προβλημάτων και θα λειτουργήσει ως κέντρο καραντίνας, με απόφαση της κυβέρνησης σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς που έχει την ιδιοκτησία.

onlarissa.gr

Σε ότι αφορά στο προσωπικό με το οποίο θα λειτουργήσει, γίνονται προσπάθειες να χρησιμοποιηθεί μέρος εκείνου που εργάζονταν στην “Αρωγή” αλλά αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, θα μεταφερθούν σε πρώτη φάση εργαζόμενοι από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Αυτή τη στιγμή τα κρούσματα των Ρομά με κορωνοϊό ανέρχονται σε 25. Έως τη μεταφορά τους στην “Αρωγή” βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Εκστρατεία ενημέρωσης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Εν τω μεταξύ, ενημερωτική εκστρατεία οργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό των υπηρεσιών της, στον πληθυσμό των Ρομά που κατοικούν στη συνοικία της Νέας Σμύρνης.

Κλιμάκια με δύο υπαλλήλους της Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αναλαμβάνουν για τις επόμενες 14 ημέρες να επικοινωνήσουν το μήνυμα «Μένουμε Σπίτι» για την προστασία της υγείας των  Ρομά οικογενειών, να ενημερώσουν για τη σημασία των μέτρων πρόληψης και ατομικής προστασίας- όπως το  πλύσιμο των χεριών –  και να δώσουν ιατρικές  συμβουλές και καθοδήγηση.

Το πρόγραμμα ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και υλοποιείται από σήμερα Σάββατο (11.04.2020) έως τις 24/4/2020 σε συνεργασία με τους διαμεσολαβητές Ρομά.

Πηγή: onlarissa.gr

 

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα