Ήταν σκληρός και τον έλεγαν… Μπουγιουκαταμάν

110

Η περίπτωση κάποιου κυρίου Ισμέτ Μπουγιουκαταμάν είναι δηλωτική της βραδύνοιας που χαρακτηρίζει αυτόν και τους ομοίους του στην Τουρκία και στην Ελλάδα. Γιατί ο Μπουγιουκαταμάν αν δεν λεγόταν Μπουγιουκαταμάν αλλά Κασιδιάρης ή Μιχαλολιάκος, εάν ομιλούσε την ελληνικήν σε τι θα διέφερε σε φανατισμό από τους ομοίους του που κάνουν καριέρα με την πατρίδα και τη θρησκεία;

Αυτά εκ προοιμίου ώστε όταν ακούγεται κάτι στην Τουρκία να μην το «χρεώνουμε» γενικώς και αορίστως σε όλους τους Τούρκους ως συνήθως, γιατί και οι Τούρκοι όταν ακούγονται ή γράφονται αντιστοίχου βλακείες από τους ημεδαπούς «Μπουγιουκαταμάν» τις χρεώνουν σε όλους τους Έλληνες.

Αυτός λοιπόν ο τύπος, γενικός γραμματέας του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, με αφορμή δηλώσεις του αναπληρωτή υπ. Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για την Γενοκτονία των Ποντίων και το κάψιμο της τουρκικής σημαίας από κάποιους «δικούς» μας που κουβαλάνε τα ίδια μυαλά με τα δικά του, μας προειδοποίησε γραπτώς ότι ένα δεν κάτσουμε φρόνιμα θα πάθουμε… Μικρασιατική Καταστροφή! Συνέχισε μάλιστα λέγοντας πως το τουρκικό έθνος εξακολουθεί να διαθέτει συνεχιστές του Ατατούρκ και αυτή τη φορά μπορεί να χρειαστεί να κολυμπήσουμε μέχρι τη Σικελία!

Εν πρώτοις θα του πούμε να προσέχει μη σκίσει το καλσόν του στην προσπάθεια που θα κάνει να μας ρίξει στη θάλασσα. Επιπλέον καλό θα ήταν να… κρύβει λόγια γιατί εμείς αντέχουμε να κολυμπήσουμε μέχρι τη Σικελία. Στην καλύτερη περίπτωση και να μη μας βγάλει μέχρι την παραλία του Giardini di Naxos, θα κρατηθούμε στην επιφάνεια της θάλασσας. Αυτός θα αντέξει να μη βουλιάξει με τόσες ανοιχτές τρύπες; Και για να μην παρεξηγηθώ και θεωρηθώ σεξιστής, εννοώ τα ανοιχτά θέματα που έχει η χώρα του. Συνεπώς ας κάνει τουμπεκί ο Μπουγιουκαταμάν, γιατί όπως λένε και οι Άγγλοι ένας παλικαράς είναι πάντα ένας δειλός.

Ο ιός

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr