Ίσως νωρίτερα η ελεύθερη μετάβαση σε Κρήτη, Κέρκυρα και Ρόδο

77
Pixabay

Το ενδεχόμενο να απελευθερωθούν νωρίτερα οι μετακινήσεις σε μεγάλα νησιά της χώρας εξετάζει η κυβέρνηση, έχοντας κατά νου ότι αυτά διαθέτουν υγειονομικές υποδομές που θα μπορέσουν να διαχειριστούν πιθανά κρούσματα κορωνοϊού.

Τα νησιά που ενδεχόμενα δουν πρώτα την άρση των μέτρων είναι η Κρήτη, η Κέρκυρα και η Ρόδος. Σε σχετικές δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας είπε χαρακτηριστικά σχετικά με την απελευθέρωση των μετακινήσεων στα νησιά νωρίτερα από το προβλεπόμενο: “Στις 18 Μαΐου που σηματοδοτεί την έναρξη των μετακινήσεων προς την ηπειρωτική Ελλάδα, μπορεί να προστεθεί και έναρξη μετακινήσεων στα μεγάλα νησιά, όπως Κρήτη, Ρόδο και Κέρκυρα». Σύμφωνα με τον ίδιο, σε εξέλιξη βρίσκονται οι σχετικές διαβουλεύσεις, με τις όποιες αποφάσεις να αναμένονται προς το τέλος της εμβομάδας.

Πιθανότα, λοιπόν, στις 18 Μάη να μην έχουμε μόνο την άρση των περιορισμών μετακίνησης εκτός νομού, αλλά να δοθεί το πράσινο φως και για μετακινήσεις στα μεγάλα νησιά.

Ήδη πάντως από χθες, Δευτέρα, 11 Μάη, ξεκίνησε η μετακίνηση προς τα νησιά επαγγελματιών και εργαζόμενων σε κλάδους  επιχειρήσεων που ξεκίνησαν να λειτουργούν, με την προσκόμιση βεβαιώσεων.

Στις 18 Μαϊου θα μπορούν να μεταβούν στα νησιά εργαζόμενοι στον χώρο του τουρισμού και τα απαραίτητα συνεργεία. Στις 25 Μάη ή την 1η Ιουνίου αναμένεται η ελεύθερη πρόσβαση στα νησιά για όλους.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr