Ιράν: Άνδρας απαγχονίστηκε δημοσίως για τον φόνο ιμάμη, στο σημείο που τον σκότωσε

13
Ιράν: Άνδρας απαγχονίστηκε για τον φόνο ιμάμη, στο σημείο που τον σκότωσε tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Άνδρας απαγχονίστηκε δημοσίως σήμερα στο Ιράν αφού καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών για τον φόνο ιμάμη έπειτα από θρησκευτική τελετή στην πόλη Καζερούν, στο νότιο τμήμα της χώρας.

Ο Χαμίντ Ρεζά Ντερακσαντέχ εκτελέστηκε στο σημείο όπου σκότωσε τον ιμάμη Μοχαμάντ Χορσάντ στις 29 Μαΐου, επεσήμανε το πρακτορείο Irna, επικαλούμενο τον Καζέμ Μουσαβί, τον επικεφαλής δικαστή της επαρχίας Φαρς.

Ο ιμάμης δέχθηκε επίθεση με αιχμηρό όπλο αφού πρωτοστάτησε σε θρησκευτική τελετή στη διάρκεια του ραμαζανιού και υπέκυψε στα τραύματά του, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Στη δίκη του ο Ντερακσαντέχ «ομολόγησε το προμελετημένο έγκλημά του ενώπιον των δικαστικών Αρχών», επεσήμανε ο Μουσαβί.

Στο Ιράν η οικογένεια του θύματος μπορεί να χαρίσει τη ζωή στον δολοφόνο, εφόσον αυτός πληρώσει «το τίμημα του αίματος». Όμως, η θανατική ποινή εφαρμόστηκε στην περίπτωση του Ντερακσαντέχ επειδή αυτός αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη για την πράξη του.

«Εξαιτίας της ευαίσθητου θέματος της υπόθεσης και της αντίδρασης της κοινής γνώμης, καταβλήθηκαν προσπάθειες ώστε η έρευνα να διεξαχθεί αμέσως», επεσήμανε ο Μουσαβί.

Η Τεχεράνη δεν δίνει στη δημοσιότητα επίσημα στατιστικά στοιχεία για τις εκτελέσεις κρατουμένων.

(Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr