ΗΠΑ: Βροχή παραιτήσεων – Εγκαταλείπουν τον Τραμπ στενοί συνεργάτες του

by MANIFESTO

Την ώρα που ωριμάζουν οι συζητήσεις για την βίαιη απομάκρυνση του Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο ως ανίκανου, βροχή πέφτουν οι παραιτήσεις συνεργατών του ενώ σειρά φαίνεται να παίρνουν ακόμα και κορυφαία στελέχη όπως στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Την παραίτησή του υπέβαλε ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής Ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ, Ματ Ποτίνγκερ. Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Ποτίνγκερ φέρεται να είπε στους συνεργάτες του ότι δεν είχε να σκεφτεί πολύ προτού υποβάλλει την παραίτησή του.

Ήδη παραιτήθηκε και η επικεφαλής του προσωπικού της Μελάνια Τραμπ. Η Στέφανι Γκρίσαμ, που ήταν από τις παλαιότερες συνεργάτιδες της διοίκησης Τραμπ, υπέβαλε την παραίτησή της, η οποία μάλιστα έχει άμεση ισχύ, όπως αναφέρει το CNN. Οπως αναφέρει η ΕΡΤ, η Γκρίσαμ αρνήθηκε να κάνει δήλωση κατά των επεισοδίων και στη συνέχεια προχώρησε σε παραίτηση.

Η Γκρίσαμ από το 2015 συνεργάζεται με τον Ντόναλντ Τραμπ, όταν ήταν υποψήφιος για την προεδρία, και τον Μάρτιο του 2017 η Μελάνια την προσέλαβε ως επικεφαλής για το προσωπικό στην Ανατολική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου. Αποτελούσε προστάτιδα και υπερασπίστρια της όποιας κριτικής δεχόταν κατά καιρούς η Μελάνια, ενώ στο παρελθόν υπηρέτησε ως υπεύθυνη επικοινωνίας, μεταξύ άλλων, μέχρι που την αντικατέστησε η Κέιλι Μακ Ενάνι.

Λίγες ώρες αργότερα παραιτήθηκε και δεύτερο μέλος της ομάδας του προσωπικού της Μελάνια Τραμπ. Ο λόγος για την Αννα Νικίτα Νισέτα, η οποία όπως και η Γκρίσαμ, αποσύρθηκε αμέσως από τα καθήκοντά της.

Σύμφωνα με μία πηγή, στον Λευκό Οίκο ακούγεται ότι ίσως παραιτηθεί και ο αναπληρωτής προσωπάρχης Κρις Λίντελ.

Την ίδια ώρα ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ανακηρύξει σε persona non grata τον αντιπρόεδρό του Μάικ Πενς αλλά και τους συνεργάτες του, μετά την άρνησή του να μπλοκάρει την επικύρωση της εκλογής Μπάιντεν.

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα