Τα θέατρα του Μπρόντγουεϊ, από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης της Νέας Υόρκης, τα οποία έχουν κλείσει από τον Μάρτιο λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον έως τον Ιανουάριο του 2021, έγινε σήμερα (29/6) γνωστό από την επαγγελματική ένωση The Broadway League.

Όλα τα θέατρα «θα προσφέρουν τη δυνατότητα καταβολής αποζημιώσεων ή αλλαγής των εισιτηρίων που αγοράστηκαν για τις παραστάσεις, οι οποίες επρόκειτο να γίνουν πριν από τις 3 Ιανουαρίου», επισημαίνει η ένωση σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένη ημερομηνία επαναλειτουργίας.

«Τα μέλη μας εργάζονται στενά με τις συνδικαλιστικές ενώσεις, με ειδικούς… εντός και εκτός του θεατρικού κόσμου για να (…) καταγράψουν και να εφαρμόσουν τα μέτρα εκείνα που θα επιτρέψουν την επανέναρξη των παραστάσεων με κάθε ασφάλεια για το κοινό και τους εργαζόμενους», είπε η Σάρλοτ Στ. Μάρτιν, η πρόεδρος της Broadway League.

«Η ασφάλεια των καλλιτεχνών, της παραγωγής, των ορχηστρών και του κοινού αποτελούν βασική προτεραιότητά μας και δεν θα επιστρέψουμε στη σκηνή, παρά μόνο όταν θα είναι ασφαλές να το κάνουμε. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, όταν επιστρέψουμε, θα είμαστε ισχυρότεροι και θα σας έχουμε όσο ποτέ ανάγκη», σημείωσε ο Τόμας Σουμάχερ, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Broadway League.

Τα διάσημα αμερικανικά θέατρα είχαν ορίσει προηγουμένως ως ημερομηνία πιθανής επαναλειτουργίας τους την 6η Σεπτεμβρίου.

«Κατρακυλούν» οι τιμές του πετρελαίου

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν σήμερα (29/6), για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξήθηκαν στις ΗΠΑ και αλλού, οδηγώντας ορισμένες χώρες στην εκ νέου επιβολή περιοριστικών μέτρων που θα μπορούσαν να πλήξουν τη ζήτηση καυσίμων.

Η τιμή του μπρεντ μειώθηκε 81 σεντς ή 2% στα 40,21 δολάρια το βαρέλι στις 09.53 ώρα Ελλάδας, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρούσε επίσης 2% ή 75 σεντς στα 37,74 δολάρια. Το μπρεντ αναμένεται να ολοκληρώσει τον Ιούνιο με κέρδη, για τρίτο συνεχόμενο μήνα, μετά την παράταση έως τον Ιούλιο της μείωσης της ημερήσιας παραγωγής αργού κατά 9,7 εκατ. βαρέλια την ημέρα, ενώ η ζήτησή του βελτιώθηκε καθώς χαλάρωναν τα περιοριστικά μέτρα που είχαν λάβει χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, τα κρούσματα κορονοϊού παγκοσμίως ξεπέρασαν χθες τα 10 εκατομμύρια, με την Ινδία και τη Βραζιλία να αντιμετωπίζουν περισσότερα από 10.000 κρούσματα ημερησίως. Νέες εξάρσεις σημειώνονται στην Κίνα, τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία, οδηγώντας τις κυβερνήσεις να επιβάλουν ξανά περιορισμούς. «Το δεύτερο κύμα μετάδοσης είναι ζωντανό και καλά», δήλωσε οικονομολόγος της τράπεζας OCBC στη Σιγκαπούρη, προσθέτοντας: «Αυτό περιορίζει το κλίμα αισιοδοξίας που έχουμε δει τις τελευταίες έξι με οχτώ εβδομάδες», πρόσθεσε. ‘Αλλοι παράγοντες που περιορίζουν την αύξηση των τιμών του πετρελαίου σε αυτή τη φάση είναι τα χαμηλά περιθώρια διύλισης, τα υψηλά αποθέματα πετρελαίου και η επανέναρξη της παραγωγής στις ΗΠΑ, σημείωσε.

Παρά τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του, περιλαμβανομένης της Ρωσίας, να μειώσουν την προσφορά, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και καταναλωτής πετρελαίου, έφθασαν σε ύψη – ρεκόρ. «Υπάρχει και ο κίνδυνος οι πρόσφατες αυξήσεις των τιμών να οδηγήσουν στην επανέναρξη των γεωτρήσεων από Αμερικανούς παραγωγούς», δήλωσαν αναλυτές της ΑΝΖ. Παρά το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα ο αριθμός των γεωτρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου μειώθηκε σε χαμηλό επίπεδο -ρεκόρ, οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου παρακινούν κάποιους παραγωγούς να ξαναρχίσουν τις γεωτρήσεις. «Τις επόμενες μία – δύο εβδομάδες, θα δούμε μία αύξηση των γεωτρήσεων ανάλογη με την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου», δήλωσε ο οικονομολόγος της OCBC.