ΗΠΑ-Κορωνοϊός: Ζόρια για τον Τραμπ μετά τη δημοσκόπηση

123
ΑΠΕ/ΜΠΕ

Την ώρα που η πανδημία του κορωνοϊού παραλύει την αμερικανική οικονομία, ολοένα και περισσότεροι ψηφοφόροι σε κρίσιμες για την έκβαση των εκλογών του 2020 πολιτείες εκφράζουν έντονες ανησυχίες για το ενδεχόμενο να βρεθούν χωρίς δουλειά ή μισθό, σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση.

H συντριπτική πλειονότητα των Αμερικανών εκφράζει ανησυχίες για ύφεση, ενώ το 51% διαφωνεί με τους χειρισμούς της κυβέρνησης Τραμπ. Περισσότεροι από το ένα-τρίτο των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση σε έξι πολιτείες των ΗΠΑ δηλώνουν ότι έχουν οικονομικά περιθώρια μικρότερα του ενός μηνός για την κάλυψη βασικών εξόδων όπως σίτισης και στέγασης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση States of Play που πραγματοποίησε το CNBC σε συνεργασία με την Change Research.

Μεγάλη ανησυχία για υγεία και οικονομική ύφεση

Παρόλα αυτά, οι ψηφοφόροι σε Αριζόνα, Φλόριντα, Μίσιγκαν, Βόρεια Καρολίνα, Πενσιλβάνια και Ουινσκόνσιν -πολιτείες που θα διαδραματίσουν καίριο ρόλο στην ανάδειξη του νικητή στις εκλογές του 2020- ανησυχούν περισσότερο για την υγεία τους παρά για τα οικονομικά τους. Το 84% των Αμερικανών στην έρευνα του Απριλίου δήλωσαν πως ανησυχούν μήπως νοσήσουν οι ίδιοι ή κάποιο μέλος της οικογένειάς τους, από 51% του Μαρτίου. Το 81% εκφράζει σοβαρές ανησυχίες για ύφεση, από 57% τον προηγούμενο μήνα.

Η εξάπλωση της πανδημίας φουντώνει και τους φόβους για απώλεια μισθών, με το 65% να εκφράζει έντονη ανησυχία από 35% του Μαρτίου. Το 39% των Αμερικανών φοβάται μήπως χάσει τη δουλειά του, ενώ ήδη το 27% δήλωσε ότι απασχολείται λιγότερες ώρες
και το 11% έχει ήδη χάσει τη δουλειά του. Οι απόψεις για τους χειρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ στην κρίση διίστανται: το 49% εγκρίνει τις ενέργειες της κυβέρνησης, έναντι 51% που διαφωνούν αρκετά ή και πολύ με τους χειρισμούς του Αμερικανού προέδρου,
Ντόναλντ Τραμπ.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr