ΗΠΑ και Γαλλία στέλνουν ιατρικό εξοπλισμό στην Ινδία

by news

Η έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ινδία, και η μετάλλαξη που παρατηρήθηκε στον ιό, προκάλεσε «συναγερμό». Σήμερα (25/4), ανακοινώθηκε καταγραφή σχεδόν 350.000 μολύνσεων σε μία μέρα. γεγονός που αποτελεί αρνητικό παγκόσμιο ρεκόρ.

Η Γερμανία, η Βρετανία και λίγο αργότερα οι ΗΠΑ και η Γαλλία γνωστοποίησαν ότι θα στείλουν άμεσα ιατρικό εξοπλισμό στην πολυπληθή χώρα. Για να βοηθήσουν στην ανάσχεση της εξάπλωσης της Covid-19.

Όπως δήλωσε, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου η Αμερική θα παράσχει αμέσως στην Ινδία συστατικά για την παραγωγή εμβολίων κατά του ιού, ιατρικό και προστατευτικό εξοπλισμό.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Τζέικ Σάλιβαν, σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Τζο Μπάιντεν. Αμφότεροι επισήμαναν τον επείγοντα χαρακτήρα της αποστολής. Στόχος της οποίας, είναι να βοηθήσουν την Ινδία ν’ ανταποκριθεί στην τεράστια αύξηση των μολύνσεων.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες εντόπισαν την προέλευση συγκεκριμένων συστατικών που είναι απαραίτητα για την παραγωγή στην Ινδία εμβολίων κατά της Covid-19, τα οποία θα παραδοθούν αμέσως στην Ινδία» ανέφερε ο Σάλιβαν.

Από την πλευρά της η Γαλλία, όπως ανακοίνωσε η προεδρία, «θα προσφέρει μέσα στις επόμενες ημέρες σημαντική βοήθεια σε οξυγόνο». Την επόμενη βδομάδα «θ’ αρχίσει να στέλνει αεροπορικώς, αναπνευστήρες στην Ινδία.

Νωρίτερα σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ενεργοποίησε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για να σταλεί βοήθεια στην Ινδία. Η ΕΕ ανέφερε ότι θέλει να στείλει οξυγόνο και φάρμακα, μετά το αίτημα που έλαβε από το Νέο Δελχί.

Σε αυτήν τη χώρα, 2.767 άνθρωποι πέθαναν από την Covid-19 σε 24 ώρες, ένα θλιβερό εθνικό ρεκόρ. Στα νοσοκομεία, αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν διαδρόμους γεμάτους με κρεβάτια, με φορεία και οικογένειες που ζητούν μάταια οξυγόνο ή μια θέση για τους οικείους τους που αργοπεθαίνουν.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα