ΗΠΑ: Επιστρατεύει και τον… κορωνοϊό στην προεκλογική καμπάνια ο Τραμπ

17
trump-tomanifesto.gr

Με την πανδημία του κορωνοϊού να έχει ανατρέψει τον προγραμματισμό των υποψηφίων στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ βρήκε τον τρόπο για να αποκτήσει προβάδισμα και να στείλει μήνυμα στους Αμερικανούς πως εκείνος βρίσκεται στο πλευρό τους. 

Με μια πρωτοφανή απόφαση, ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε εντολή το όνομά του να μπει στην επιταγή που θα λάβουν εκατομμύρια πολίτες. Με τον τρόπο αυτό είναι σίγουρος πως θα μπει στα σπίτια όλων και με τρόπο που δύσκολα θα ξεχαστεί.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε η εφημερίδα Washington Post και έρχεται να προστεθεί στη μακριά λίστα με τις αστοχίες του προέδρου των ΗΠΑ που διεκδικεί την ανανέωση της θητείας του.

Η εντολή της τελευταίας στιγμής φαίνεται να προκαλεί καθυστερήσεις στην αποστολή των επιταγών αν και ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα υποστήριξε πως «η απόφαση να προστεθεί το όνομα του Τραμπ δεν θα οδηγήσει σε καθυστέρηση για τους Αμερικανούς που θα λάβουν τις επιταγές».

Επικαλούμενη τους ανώτερους αξιωματούχους του υπουργείου, η εφημερίδα ανέφερε ότι οι λέξεις “Πρόεδρος Donald J. Trump” θα εμφανίζονται στην αριστερή πλευρά των επιταγών – σηματοδοτώντας έτσι την πρώτη φορά που το όνομα ενός προέδρου εμφανίζεται σε μια επιταγή του IRS (αμερικανική εφορία).

Ο Τραμπ φέρεται να είχε ρωτήσει εμπιστευτικά τον υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν αν θα μπορούσε επίσημα να υπογράψει τις επιταγές, ανέφεραν τρεις αξιωματούχοι της κυβέρνησης στην Post. Ωστόσο, ο πρόεδρος δεν είναι εξουσιοδοτημένος να υπογράφει τις πληρωμές του Δημοσίου – μια πρακτική που συνήθως ασκεί ένας κυβερνητικός υπάλληλος για την προστασία των επιταγών από πολιτικοποίηση. Ο Τραμπ είχε αρνηθεί ότι ήθελε να υπογράψει τις επιταγές κατά τη διάρκεια ενημέρωσης νωρίτερα αυτό το μήνα.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί αποδοκιμάζουν παρά εγκρίνουν τους χειρισμούς του Τραμπ στην πανδημία. Έτσι, την Τρίτη, ο πρόεδρος προσπάθησε να μετατοπίσει το βάρος των ευθυνών στον ΠΟΥ σχολιάζουν στο μεταξύ οι New York Times για την απόφαση του αμερικανού προέδρου να κόψει τη χρηματοδότηση στον Οργανισμό.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr