Ικανοποίηση Βορίδη από τη μη επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ σε ελαιόλαδο και ελιές

22

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ και του εξέφρασε την ικανοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης για τη μη επιβολή δασμών στο ελαιόλαδο και στις βρώσιμες ελιές από την αμερικάνικη πλευρά.

Παράλληλα, ο υπουργός ζήτησε να μην ισχύσουν οι αυξήσεις 25% στις κομπόστες, καθώς, όπως ανέφερε, η παραγωγή είχε ήδη συγκομισθεί με βάση τα πρότυπα της αμερικανικής αγοράς και το οικονομικό πλήγμα θα είναι μεγάλο.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρέσβης, σε tweet του μετά τη συνάντηση, έκανε λόγο για συνέχεια του στρατηγικού διαλόγου που έχει ξεκίνησε μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη.

Παράλληλα, σημείωσε ότι συζητήθηκαν «εμπορικές και επενδυτικές ευκαιρίες, πιθανότητες για εκτεταμένη πρόσβαση στην αμερικανική αγορά», ενώ μίλησε επίσης για «θετικά αποτελέσματα από την απόφαση των ΗΠΑ να μην επιβάλλουν δασμούς στο ελληνικό ελαιόλαδο».

Υπενθυμίζεται πως αυτή η συνάντηση είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς είχε προηγηθεί αυτή της 31ης Ιουλίου, στην πρεσβευτική κατοικία.

Είχαν τεθεί και πάλι το θέμα επιβολής δασμών από την αμερικανική πλευρά, αλλά και η συνεργασία του αμερικανικού πανεπιστήμιο Rutgers με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία, Νέα Γενιά», το οποίο εκτελείται με δωρεά του Ιδρύματος «Στ. Νιάρχος».

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr