Ιαβέρης: Μειώθηκαν θεαματικά τα τροχαία την εποχή του κορωνοϊού

16
Κόσμος δίπλα στο αυτοκίνητο παρακολουθεί την προσπάθεια των ανθρώπων του ΕΚΑΒ να απεγκλωβίσουν και να μεταφέρουν στο ασθενοφόρο τους τραυματίες, μετά το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 2 Ιουνίου 2017 στην επαρχιακή οδό Νέας Κίου Άργους στο ύψος της αντιπροσωπείας Alpha Romeo. Ένα Ι.Χ αυτοκίνητο με κατεύθυνση το Άργος στο οποίο επέβαιναν μια γυναίκα και δυο άντρες για άγνωστο λόγο μέχρι στιγμής, εξετράπη της πορείας του ανετράπη και έπεσε σε παρακείμενο χαντάκι. Από το ατύχημα τραυματίστηκε πιο σοβαρά η γυναίκα και ελαφρότερα οι άνδρες όπου διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για την παροχή πρώτων βοηθειών.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

«Όταν υπάρχει πολιτική βούληση και συναισθηματική νοημοσύνη όλες οι τραγωδίες μειώνονται υπερβολικά». Αυτό ανέφερε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο οδηγός αγώνων, Τάσος Μαρκουϊζος (γνωστός και ως Ιαβέρης) αναλύοντας τα αποτελέσματα των τροχαίων δυστυχημάτων τον πρώτο μήνα της πανδημίας του κορωνοϊού, όπου το μεγαλύτερο μέρος των οδηγών έχει μείνει στο σπίτι του.

Ο ίδιος κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην οδική ασφάλεια των Ελλήνων οδηγών επισήμανε πως: «Τα θύματα του Covid-19 τον πρώτο μήνα της επιδημίας στην Ελλάδα (26/2 – 26/3) είναι ευτυχώς λόγω των σκληρών μέτρων, μόλις λίγο πάνω από 35 ανθρώπους, μέσης ηλικίας βέβαια άνω των 75 ετών. Μπράβο στην ελληνική κυβέρνηση. Ακόμη πιο θεαματική όμως είναι η μείωση (επιτέλους) των τροχαίων εγκλημάτων και δυστυχημάτων. Έτσι, στο διάστημα αυτό του ενός μηνός, αντί να έχουμε 90 νεκρούς, 90 βαριά ανάπηρους, παραπληγικούς, ακρωτηριασμένους, μέσου όρου ηλικίας 17 ετών (γενοκτονία) και 120 αγέννητα παιδιά (σύνολο δηλαδή 300 τραγικές απώλειες) έχουμε λιγότερα από 30 θύματα», ανέφερε.

Τέλος, στέλνοντας το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση τόνισε πως: «Όλος ο κόσμος πρέπει να μείνει στο σπίτι του. Να περάσει η πανδημία και να κάνουμε μια επανεκκίνηση στο θέμα της οδικής ασφάλειας για να κρατήσουμε και μετά τον κορωνοϊό αυτά τα χαμηλά επίπεδα ατυχημάτων».
Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr