Ιανός: Καταστροφή στα Φάρσαλα-SOS εκπέμπουν οι αγρότες

by news

Τεράστιες είναι οι συνέπειες από το χτύπημα του Ιανού στα Φάρσαλα, καθώς 150.000 στρέμματα έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή, ενώ σπίτια και επιχειρήσεις υπέστησαν ανυπολόγιστες ζημιές. Επίσης η περιοχή θρηνεί την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής στο χωριό Βασίλι.

 


Σήμα κινδύνου εκπέμπου οι αγρότες που είδαν την παραγωγή τους να καταστρέφεται. Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο αγρότης και κάτοικος Φαρσάλων, Γιώργος Δρόσος, είπε ότι η κακοκαιρία χτύπησε λίγες μέρες πριν από τη συγκομιδή του βαμβακιού και του καλαμποκιού με αποτέλεσμα 150.000 στρέμματα να καταστραφούν ολοσχερώς και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι να ζημιωθούν περί τα 60.000.000 ευρώ.

«Η ζημιά ήταν καθολική, πρόκειται για βιβλική καταστροφή» υποστήριξε ο Γιώργος Δρόσος και πρόσθεσε πως το φαινόμενο ήταν πρωτοφανές.

Τόνισε το γεγονός ότι λόγω της καταστροφής σε γεωργία και κτηνοτροφία, η επόμενη μέρα είναι αβέβαιη και ζήτησε από την κυβέρνηση οικονομική μέριμνα για τις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Μάλιστα, είπε πως υπάρχει η δέσμευση να γίνουν άμεσα οι πληρωμές μέχρι και πριν από τα Χριστούγεννα.


 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα