Η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ και η υπόθεση Πολάκη

1311
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis Το τσουρέκι του Πολάκη

Όπως και να το δει κανείς, παραμένει εντυπωσιακό. Όσο κι αν δεν ξεχνά την υποκρισία και την ασυνέπεια της προηγούμενης κυβέρνησης, δεν μπορεί παρά να ξαφνιαστεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ που υποτίθεται πρωτοστάτησε για την κατάργηση του «κατάπτυστου» νόμου περί ευθύνης Υπουργών-το «πλυντήριο» υπουργικών πράξεων και παραλείψεων-όταν πρόκειται για «δικό» του στέλεχος, σπεύδει να ζητήσει προστασία στο ν. περί ευθύνης υπουργών και το περίφημο άρθρο 86 του Συντάγματος.

tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis
Του Μπάμπη Παπαπαναγιώτου

Την ίδια τακτική ακολούθησε και σήμερα με την περίπτωση του Π. Πολάκη. Κατέφυγε στο…υπό αναθεώρηση άρθρο 86-και με την δική του ψήφο-ζητώντας ο πρώην αναπληρωτής Υγείας, να μην έρθει αντιμέτωπος με το φυσικό δικαστή, οπως ζητούν πλέον όλα τα κόμματα, αλλά και οι πολίτες και να αναζητήσει χρόνο και καταφύγιο σε προανακριτική επιτροπή. Έτσι, ο κ. Τζανακόπουλος όχι μόνο αποχώρησε από την Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία ωστόσο με την συντριπτική πλειοψηφία 8-2 αποφάσισε να εισηγηθεί στην ολομέλεια την άρση της ασυλίας του Π. Πολάκη, αλλά…κατήγγειλε κιόλας την όλη διαδικασία.

Η επίσπευση της εξέτασης της άρσης της ασυλίας του Π. Πολάκη οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο γεγονός, ότι πλησιάζει ο χρόνος παραγραφής για τα αδικήματα, για οποία κατηγορείται ο πρ. υπουργός: Την παράνομη ηχογράφηση και δημοσιοποίηση της συνομιλίας του με τον Γ. Στουρνάρα και την μήνυση του Στ. Πουλή για συκοφαντική δυσφήμιση ως προς το ΚΕΕΛΠΝΟ. Και οι δυο δικογραφίες, με ένα άκρως…μυστήριο τρόπο, είχαν βρει ασφαλές καταφύγιο σε κάποιο συρτάρι της Βουλής. Παρ ότι οι δικογραφίες είχαν διαβιβαστεί εδώ και μήνες στην Βουλή.

Η τακτική του …«πανδαμάτορα χρόνου», έχει ακολουθηθεί και σε άλλες περιπτώσεις, με προφανή στόχο την παραγραφή. Αυτό όμως που ξενίζει ακόμα και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και σκανδαλίζει την κοινή γνώμη, είναι η κραυγαλέα ασυνέπεια και η πολιτική διπροσωπία του τέως κυβερνώντος κόμματος. Δεν διστάζει να αναζητήσει «προστασία», ακόμα και σ αυτό που δικαίως κατήγγειλε: Τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, που θα αναθεωρηθεί και με δική του πρωτοβουλία.