Η υπεράσπιση της αξίας του εμβολιασμού οδηγεί στην ήττα του λαϊκισμού: Άρθρο του Γιάννη Ζαφειρόπουλου

76

Κατ’ αρχήν πρέπει να εξαρθεί η επαινετή προσπάθεια της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ) και του Προέδρου της Καθηγητή κ. Στέλιου Λουκίδη, να προτείνει στην Π.τ.Δ. κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου να εμβολιασθεί κατά της εποχικής γρίπης και του πνευμονιόκοκκου και να απευθύνει έτσι σαφές διττό έμπρακτο μήνυμα στην ελληνική κοινωνία.

Γράφει ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος,
πρ. Υφυπουργός Εξωτερικών
Αφενός, επισημαίνοντας η Π.τ.Δ. την αξία του εμβολιασμού εκμηδένισε με την υπεύθυνη στάση της τις ύποπτες θεωρίες του ετερόκλητου «κινήματος» κατά των εμβολίων [κατά της γρίπης, αλλά και του αναμενόμενου κατά του Covid -19].
Αφετέρου, αναδεικνύοντας τη σημασία του εμβολιασμού κατά της γρίπης για την ενίσχυση της εθνικολαϊκής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού, διαμόρφωσε το μέτρο της ατομικής αλλά και της συλλογικής ευθύνης μας απέναντι στους ευάλωτους συμπολίτες μας και στο δημόσιο σύστημα υγείας.
Η «κατευθυντήρια» ευχή της Π.τ. Δημοκρατίας: «Ας αντιμετωπίσουμε τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται με ενσυναίσθηση, υπευθυνότητα και αλληλεγγύη», πρέπει να αποτελεί γνώμονα της συμπεριφοράς όλων μας – ιδιαίτερα εκείνων που με τη στάση τους [τις ενέργειές τους: πράξεις ή παραλείψεις τους], διαμορφώνουν κοινωνικά υποδείγματα, όπως είναι οι ειδικοί επιστήμονες, η πολιτική και θρησκευτική ηγεσία, οι δημοσιογράφοι, οι καλλιτέχνες, οι συνδικαλιστές κλπ.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr