Η Βρετανία προειδοποιεί το Ιράν

9
Η Βρετανία προειδοποιεί το Ιράν tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Εμπλοκή του δεξαμενόπλοιου Stena Impero σε ναυτικό ατύχημα επικαλούνται οι αρχές του Ιράν ως την αιτία για τη δέσμευσή του.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της ιρανικής κυβέρνησης που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Fars το υπό βρετανική σημαία τάνκερ ενεπλάκη σε ατύχημα με ψαράδικο και όταν το τελευταίο εξέπεμψε σήμα SOS το αγνόησε.
Τα 23 μέλη του πληρώματος του Stena Impero βρίσκονται πάνω στο πλοίο, στο λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς και θα μείνουν εκεί μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα των ιρανικών αρχών για το ατύχημα.
“Δεν εξετάζουμε στρατιωτικές λύσεις. Εξετάζουμε έναν διπλωματικό τρόπο για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Ξεκαθαρίζουμε όμως ότι η πρέπει να βρεθεί λύση. Η ελευθερία ναυσιπλοίας στον Κόλπο είναι απολύτως απαραίτητη. Αν περιοριστεί, αυτός που κυρίως θα χάσει θα είναι το Ιράν” δήλωσε ο Τζέρεμι Χαντ, υπ. Εξωτερικών Μ. Βρετανίας.
Υπό προσωρινή κράτηση από το Ιράν βρέθηκε και το βρετανικό πετρελαιοφόρο Mesdar, που στη συνέχεια αποδεσμεύτηκε και συνεχίζει την πορεία του.