Η συνταγή για νόστιμες μελιτζάνες με τομάτα και τυριά:

1. Ρίχνουμε αλάτι στις μελιτζάνες για να αποβάλλουν όλη την υγρασία τους. 2. Σε περίπτωση που θέλουμε να αντικαταστήσουμε το πάνκο, μπορούμε να φρυγανίσουμε λίγο ψωμί και να το θρυμματίσουμε.

ΛΙΚΑ

3 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε ροδέλες πάχους μισού χιλιοστού

230 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες

100 γρ. παρμεζάνα + extra 50 γρ. για το πασπάλισμα

2 αυγά large, ελαφρώς χτυπημένα

150 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

100 γρ. πάνκο

100 γρ. φρυγανιά, τριμμένη

2 κ.γ. σκόνη σκόρδου

½ μάτσο βασιλικό, ψιλοκομμένο

450 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας

Αλάτι

Πιπέρι

Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί του φούρνου, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και από τις 2 πλευρές και τις αφήνουμε εκεί για 1 ώρα.

2 Έπειτα, παίρνουμε 3 πιάτα. Στο πρώτο ρίχνουμε το αλεύρι, το σκόρδο, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, στο δεύτερο ρίχνουμε τα αυγά και στο τρίτο το πάνκο με τη φρυγανιά.

3 Ύστερα, πανάρουμε τις μελιτζάνες περνώντας τες πρώτα από το αλεύρι, κατόπιν από τα αυγά και τέλος από το πάνκο. Αμέσως μετά τις τοποθετούμε σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, τη μία δίπλα στην άλλη.

4 Πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα πάνω-κάτω για 20 λεπτά. Στα 10 λεπτά, αναποδογυρίζουμε τις μελιτζάνες και τις ξαναπασπαλίζουμε με παρμεζάνα.

5 Μόλις ψηθούν, αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε τις μελιτζάνες να κρυώσουν για 2-3 λεπτά.

6 Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 33Χ22εκ., ρίχνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας στον πάτο του, τοποθετούμε τις μισές μελιτζάνες τη μία δίπλα στην άλλη και από πάνω βάζουμε λίγη σάλτσα ακόμα, τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα και το βασιλικό.

7 Ακριβώς από πάνω τοποθετούμε τις υπόλοιπες μελιτζάνες, ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και ψήνουμε στους 200°C στον αέρα πάνω-κάτω για άλλα 20-25 λεπτά.

8 Σερβίρουμε τις μελιτζάνες ζεστές.

Πηγή: giorgostsoulis.com