Η συγνώμη του Γεραπετρίτη στους μαθητές

by Manifesto

Σε αντίθεση με τους εμπλεκόμενους που είτε επέλεξαν να βγάλουν την ουρά τους απ΄ έξω, είτε να επιρρίπτουν τις ευθύνες τους σε άλλα υπουργεία, ο Γιώργος Γεραπετρίτης βγήκε και δήλωσε ότι ο ίδιος προσωπικά θα ζητήσει συγνώμη από τους μαθητές που δεν έλαβαν τη μάσκα τους στο σωστό μέγεθος.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας εξήγησε, μιλώντας στη Βουλή για το θέμα των μασκών, πως “η προσωπική μου συμβολή στην διαδικασία είχε να κάνει με την επιτάχυνση του ελέγχου για τον φάκελο που κατατέθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο – που κρίθηκε νόμιμος. Και στην διαδικασία έγκαιρης διανομής. Σε πολύ σύντομο χρόνο έπρεπε να διανεμηθούν οι μάσκες. Πράγματι την πρώτη ημέρα όλα τα παιδιά είχαν μάσκα στο θρανίο”. Για το ζήτημα με το μέγεθος κάποιων μασκών είπε ότι “η κυβέρνηση συλλογικά πιστώνεται τα θετικά και συνολικά χρεώνεται την αποτυχία . Δεν μετακυλύει ποτέ την ευθύνη σε κάποια άλλη επιτροπή” ενώ με παρρησία είπε ότι «προσωπικά θα ζητήσω συγγνώμη από παιδιά που δεν έλαβαν την μάσκας τους στο σωστό μέγεθος».

Δωρεάν μάσκες

“Ανακοινώσαμε 3 μάσκες λίγο πριν έναρξη του σχολικού έτους. Είμαστε η μόνη χώρα που διένειμε δωρεάν μάσκες. Καμία άλλη Ευρωπαϊκή χώρα δεν το έχει κάνει. Οντως, για τα παιδιά κάτω των 10 ετών υπήρχε παρερμηνεία για το μέγεθος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα για ορισμένα παιδιά οι μάσκες να είναι δυσανάλογες. Αντιληφθήκαμε στο τέλος ότι υπήρχε ζήτημα μεγάλου μεγέθους για ορισμένα παιδιά. Ηδη η ΚΕΔΕ έχει δώσει νέες διαστάσεις και τον Οκτώβριο θα διανεμηθεί η δεύτερη παρτίδα και τον Νοέμβριο η τρίτη. Συνεπώς στο τέλος της ημέρας το κρίσιμο είναι πως τα παιδιά θα έχουν τις μάσκες χωρίς επιβάρυνση οικονομική και χωρίς επιπρόσθετη επιβάρυνση για το κράτος» σημείωσε ο Γ. Γεραπετρίτης.

Ο υπουργός Επικρατείας, απαντώντας στον Γιάννη Ραγκούση που υποστήριξε ότι οι καταλήψεις «δεν είναι όπλο διεκδίκησης αλλά όπλο αυτοπροστασίας των μαθητών», είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «υιοθετεί πολιτικά τις κινητοποιήσεις στα σχολεία. Δικαιώνει την επιβολή της μειοψηφίας πάνω στην πλειοψηφία των παιδιών που θέλουν να διδαχθούν και εμποδίζονται. Έχουμε μια καταδυνάστευση με ταξικό χαρακτήρα».

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα