Η πρόεδρος, ο φράχτης κι οι αριστερές ιδεοληψίες

by MANIFESTO

Όταν η χώρα δεχόταν την ασύμμετρη επίθεση των Τούρκων τον Έβρο, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και διάφοροι βουλευτές του επέκριναν την άμυνα της χώρας και το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν φώναξε «ανοίξαμε και σας περιμένουμε» σε όσους είχαν συγκεντρωθεί κι επιχειρούσαν να εισβάλλουν στα σύνορά μας. Μάλιστα ο βουλευτής Γιώργος Βαρεμένος το είχε τερματίσει με το χυδαίο και ιδεοληπτικό του σχόλιο που ανέφερε ότι οι Εβρίτες «βγήκαν με καραμπίνες για να προστατεύσουν τις παράνομες βίλες τους. Ο δε δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, χαρακτήριζε … «Ναζήδες» όσους υπερασπίζοντα τα ελληνικά σύνορα.

του Νίκου Γ. Σακελλαρόπουλου

Τώρα, πάλι τα ίδια με αφορμή την επίσκεψη της Προέδρου Κατερίνας Σακελλαροπούλου στον Έβρο και δη στον περίφημο φράχτη που ουσιαστικά προστατεύει σε μεγάλο βαθμό την περιοχή από εισβολή. Βγήκαν οι Αριστεροί και την κατέκριναν με πρωτοφανή δριμύτητα.

Βγήκε ο Νίκος Φίλης –που κυβέρνησε τη χώρα, άρα θεωρητικά μπορεί να καταλαβαίνει- και δήλωσε λυπημένος με την Πρόεδρο! Μάλιστα, της έδωσε συμβουλές ότι δεν έπρεπε να πάει στον φράχτη της… μισανθρωπίας και των ανθρώπινων τραγωδιών!!!  Είναι ο ίδιος άνθρωπος που τότε, στην επίθεση στον Έβρο, έβγαινε και έλεγε ότι  «Στον Έβρο κατάπιαμε τη γλώσσα μας. Δεν υπερασπιστήκαμε τους μετανάστες»!!! Είναι ο ίδιος άνθρωπος που μαζί με τους συντρόφους του δεν έβγαλαν ποτέ άχνα για το πάλαι ποτέ τείχος του αίσχους, στο Βερολίνο.

Τι να πει κάποιος; Τα ίδια έγιναν και με άλλους Αριστερούς. Για να μη πούμε για τον νάρκισσο Βαρουφάκη που αν και θεωρητικά κοσμοπολίτης επέκρινε την πρόεδρο ισχυριζόμενος ότι η εικόνα με της μπροστά στον φράχτη είναι…  «αποκρουστική και ντροπιαστική»!  Βεβαίως ο …κοσμοπολίτης αυτός πολιτικός σαλτιμπάγκος, μας έχει και πει κι άλλα παρόμοια. Όπως ότι «τα σύνορα των κρατών είναι πληγές στο πρόσωπο του πλανήτη»!!!

Προφανώς, ούτε αυτός κατανόησε ότι πέρυσι στον Έβρο ο Ερντογάν επιχείρησε μια άνευ προηγουμένου υβριδική επίθεση στην Ελλάδα, βάζοντας μπροστά και ως ασπίδα απελπισμένους και πεινασμένους ανθρώπους που εκτός άλλων θα «γονάτιζαν» αρχικά τη Θράκη και την Βόρειο Ελλάδα κι εν συνεχεία θα εξαπλώνονταν προς το Νότο.

Όσες φορές το επισημαίνεις αυτό στους Αριστερούς, άλλες τόσες σου απαντούν με τους γνωστούς τους φραστικούς βερμπαλισμούς και χαρακτηρισμούς: Είσαι φασίστας και ακροδεξιός!

Πόσο υποκριτικό είναι αυτό; Ποιοι το λένε; Αυτοί που είχαν συμφωνήσει να παραδώσουν στον Ερντογάν τους οκτώ φυγάδες αξιωματικούς!

Είναι και κάτι ακόμη: Η χώρα το τελευταίο διάστημα δέχεται τις …ανησυχίες της Ευρωπαίας επιτρόπου του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Ντούνια Μιγιάτοβιτς… για τον τρόπο που μεταχειρίζεται τους μετανάστες, για δήθεν  παράνομες  «επαναπροωθήσεις και άλλα τέτοια. Μάλιστα η εν λόγω επίτροπος κατηγορεί την Ελλάδα ότι απορρίπτει τις σχετικές καταγγελίες!!

Εδώ γελάνε! Ξέρετε γιατί; Επειδή αυτές τις καταγγελίες τις κάνουν διάφορες ιδεοληπτικές ΜΚΟ που τις κατέστησε παράγοντες του μεταναστευτικού ο ΣΥΡΙΖΑ δια του Μουζάλα.

Προσέξτε: Δεν κάνει καταγγελίες στην Ευρώπη, επί παραδείγματι η  Frontex, αλλά…. ΜΚΟ με Αριστερό πρόσημο. Όλες αναφέρουν ότι…. ακούσαμε, μας είπαν, μάθαμε …  Δηλαδή, σαν τους κουκουλοφόρους μάρτυρες για την υπόθεση Novartis που αποδείχθηκε πόσο αναξιόπιστοι ήταν…

Είναι απίστευτος ο ιδεασμός της Αριστεράς. Κι όχι της εξωκοινοβουλευτικής ή του περιθωρίου. Αλλά του κοινοβουλίου!

Προφανώς η Αριστερά –μας το έδειξε άλλωστε τα χρόνια της διακυβέρνησής της- θεωρεί ότι η χώρα πρέπει να έχει ανοικτά σύνορα σε όποιον του κάνει κέφι και δη χωρίς νόμιμες διαδικασίες…

Ε, όχι λοιπόν! Τάσσομαι με την Πρόεδρο, μα κυρίως με το γεγονός ότι η χώρα μας δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι για να  κάνει η Αριστερά εμπόριο ελπίδας με εξαθλιωμένους ανθρώπους…

 

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα