Η πιο τιμωριτική ψήφος είναι η θετική ψήφος

71
Πληρωμένη απάντηση

ΣΤΗΝ κάλπη της 26ης Μαΐου αθροίστηκαν τιμωρητικές και θυμωμένες ψήφοι μαζί με θετικές ψήφους. Αθροίστηκαν η προσδοκία για ένα καλύτερο και κανονικό αύριο με την οργή για τη μνημειώδη εξαπάτηση του Α. Τσίπρα. Και παρήγαγαν αυτό το συντριπτικό «άθροισμα της αποχώρησης του ΣΥΡΙΖΑ» και της «έλευσης της Ν.Δ.». Ενα άθροισμα που, όπως όλα δείχνουν, θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο στην κάλπη της 7ης Ιουλίου.

Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

ΤΕΛΕΙΩΣΕ λοιπόν η τιμωρία του ΣΥΡΙΖΑ και του Α. Τσίπρα; Του κόμματος που ακόμα και μετά από αυτό το εκκωφαντικό αποτέλεσμα συνεχίζει να «βρίσκεται στον κόσμο του»; Του κόμματος που αρκείται σε μια ανούσια και επιφανειακή κριτική και ουσιαστικά συνεχίζει να… μέμφεται το λαό «που δεν κατάλαβε»; Του καθεστώτος που συνεχίζει μέχρι την τελευταία στιγμή την αντιθεσμική συμπεριφορά και τα «κόλπα», όπως η προσπάθεια ορισμού της ηγεσίας των ανωτάτων δικαστηρίων; Του ηγέτη που συνεχίζει, παρ’ όλα αυτά, να κοροϊδεύει και να κάνει τον «ανεύθυνο άρχοντα»; Του αρχηγού που αρνείται ακόμα και μετά από μια τόσο μεγάλη ήττα να αναλάβει την οποιαδήποτε προσωπική ευθύνη, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά την πολιτική δειλία του; Του ανθρώπου που δεν «λύγισε» ούτε στο Μάτι και τώρα -παρότι το «είχε πάρει επάνω του όλο»- ψάχνει για εξιλαστήρια θύματα και «αποδιοπομπαίου τράγου»;

ΠΡΟΦΑΝΩΣ, η συμπεριφορά του «συστήματος εξουσίας Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ» έχει αφήσει απόθεμα αιτιών και αφορμών για να υπάρχει τιμωρητική διάθεση. Ωστόσο -παρά τα «πολιτικά παρατράγουδα» που μπήκαν ή στο παρά τσακ δεν μπήκαν στην Ευρωβουλή- τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών δείχνουν ότι η ελληνική κοινωνία ωριμάζει μετά από 9 χρόνια κρίσης και Μνημονίων. «Εξαερώθηκαν» διάφορα «εφήμερα αντιμνημονιακά σχήματα», όπως π.χ. οι ΑΝ.ΕΛ. ή η Ενωση Κεντρώων. Ενώ άλλα, όπως η Χ.Α., κόπηκαν στη μέση κι έμειναν μισά, πριν οδηγηθούν κι αυτά στην πολιτική αφάνεια. Σβήστηκε από το χάρτη το πιο σοβαρό και αξιόλογο μνημονιακό δημιούργημα, το Ποτάμι, το οποίο όμως στις κρίσιμες στιγμές αποδείχθηκε δίβουλο, αναποφάσιστο και «θολό». Και, βέβαια, στις επικείμενες εθνικές εκλογές έπεται και η επαναφορά του ΣΥΡΙΖΑ στην κατηγορία των μικρομεσαίων κομμάτων.

ΣΤΙΣ 26 Μαΐου άρχισε με επίσημο τρόπο η αποκατάσταση της κανονικότητας. Η ολοκλήρωσή της, όμως, απαιτεί την πιο τιμωρητική ψήφο που υπάρχει: τη θετική ψήφο. Οι Ελληνες πολίτες πρέπει να αναλάβουν την περαιτέρω ευθύνη της θετικής ψήφου. Να αποφασίσουν, π.χ., ποιος μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητα και το βιοτικό επίπεδό τους. Ποιος μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις, ώστε να δημιουργηθούν κανονικές θέσεις εργασίας και όχι επιδοματικο-εξαρτημένες. Ποιος μπορεί να στηρίξει πραγματικά τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα και να ανατάξει την καθημαγμένη μεσαία τάξη. Ποιος, τέλος πάντων, μπορεί να επαναφέρει τη χώρα στην κανονική κανονικότητα και όχι στην «κανονικότητα» των «φύσει εραστών της μη κανονικότητας».

ΑΝ ΔΕΝ υπάρξει αυτή η «τιμωρητική ψήφος», αν δεν υπάρξει δηλαδή θετική και συνειδητή ψήφος, απαλλαγμένη από ενοχές και πρόθυμη να στηρίξει ουσιαστικά την προσπάθεια ανάταξης της χώρας, καμία κυβέρνηση και κανένας πρωθυπουργός -όσο κι αν το θέλει- δεν θα μπορέσει να επιτύχει στο βαθμό που έχει ανάγκη η καταταλαιπωρημένη Ελλάδα.

πηγή:eleftherostypos.gr