Η «Ωραία Αυγή»: Το καφενείο με τα «καλύτερα» fake news!

298

Στο δρόμο των fake news βαδίζει εδώ και καιρό το κομματικό έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ, η Αυγή. Από κοντά και το κομματικό site, avgi.gr. 

Το σημερινό όμως fake news που μοστράρισαν στο κομματικό τους site, πάει φουλ για την κατηγορία “βραβείο” λάσπης και κακοήθειας.

Εξηγούμαστε: γράφουν σήμερα στο avgi.gr, τα καλόπαιδα του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του “είχαν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού”. Η “είδηση” θα ήταν άξια λόγου, αν αυτοί που το έγραψαν (αν δεν τους το υπαγόρευσαν κάποιοι….) έκαναν το στοιχειώδες: να κάνουν ρεπορτάζ και να διασταυρώσουν το “λαβράκι” που έβγαλαν. Τότε θα διαπίστωναν, προς μεγάλη τους απογοήτευση, ότι ο πρωθυπουργός έκανε πράγματι, πριν από μερικές ημέρες, επίσκεψη στη Σαμοθράκη, αλλά το νησί δεν ήταν ανάμεσα στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές.

Δεύτερον, θα μάθαιναν ότι στις 17 Οκτωβρίου ο βουλευτής Εβρου, Σταύρος Κελέτσης που σήμερα βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό ήταν καλά στην υγεία του.

Τρίτον, θα μάθαιναν, (κάτι που έπρεπε να γνωρίζουν τα δημοσιογραφικά σαΐνια του κομματικού site) ότι ο πρωθυπουργός κάνει συνεχώς τεστ για κορωνοϊό και όλα μα όλα είναι αρνητικά. Το τελευταίο μάλιστα τεστ που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ΣΗΜΕΡΑ Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 και ήταν ΑΡΝΗΤΙΚΟ!

Τέταρτον, θα μάθαιναν ότι στις 21 Οκτωβρίου (σ.σ. 4 ημέρες μετά το ταξίδι του στη Σαμοθράκη) ο πρωθυπουργός πριν ταξιδέψει για την Κύπρο έκανε τεστ και βρέθηκε αρνητικό. Το ίδιο αρνητικό ήταν και το τεστ κατά την επιστροφή του από την Κύπρο.

Πέμπτον, θα έπρεπε να γνωρίζουν εκεί στο κομματικό μέσο του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο πρωθυπουργός δεν φοράει απλά τη μάσκα του, αλλά είναι υπέρμαχος της μάσκας.

Και έκτον, θα μάθαιναν, αν έκαναν στοιχειωδώς τη δουλειά τους, ότι ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όλο το προσωπικό του Μαξίμου να κάνει τεστ, ενώ όσοι έρχονται σε επαφή με το γραφείο του πρωθυπουργού ελέγχονται ΚΑΘΕ εβδομάδα!

Αυτά είναι γεγονότα (και ουχί χοντροκομμένα ψέμματα) που προσπερνά-συνειδητά το κομματικό μέσο ενημέρωσης- για τους δικούς του λόγους. Ωστόσο είναι άλλο πράγμα η κριτική προς τον πολιτικό σου αντίπαλο και άλλο η σπορά και διασπορά fake news.

Και κάτι τελευταίο: πάει πολύ να μιλάνε οι μουστερήδες στην Αυγή για τον Μητσοτάκη ότι δήθεν δεν φορά μάσκα ή ότι δεν τηρεί με ευλάβεια τα μέτρα που συστήνουν οι ειδικοί για τον κορωνοϊό.

Δεν κοιτάνε καλύτερα τα χάλια τους και συγκεκριμένα δεν “κοιτάνε” τον… υπαρχηγό του Τσίπρα (βλ. Παύλο Πολάκη) , ο οποίος χθες μέσα στη Βουλή έβγαλε τη μάσκα του και άρχισε να φωνασκεί και να προκαλεί ηχορύπανση στην αίθουσα.

Κοντολογίς, ποιος το έχασε το φιλότιμο στον ΣΥΡΙΖΑ για να το βρει η (κομματική) Αυγή.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr