Η Nissan θα φιλοξενήσει την 4η έκδοση του βραβείου Nissan Art

7
Η Nissan θα φιλοξενήσει την 4η έκδοση του βραβείου Nissan Art tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Πέντε νέοι καλλιτέχνες έχουν επιλεγεί ως φιναλίστ για το βραβείο Nissan Art Award 2020, που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο χρόνο, για τον εορτασμό και την προώθηση της σύγχρονης ιαπωνικής τέχνης.

Η τέταρτη έκδοση της έκθεσης των συγκεκριμένων βραβείων θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2020 στην πόλη της Γιοκοχάμα, όπου εδρεύει η Nissan. Μάλιστα, η συγκεκριμένη εκδήλωση συμπίπτει χρονικά με την Yokohama Triennale, μία φημισμένη διεθνή έκθεση σύγχρονης τέχνης. Η Nissan καθιέρωσε το βραβείο Nissan Art το 2013, στο πλαίσιο εορτασμού της 80ής επετείου της. Μέχρι την τρίτη έκδοση η έκθεση βραβείων πραγματοποιείτο κάθε δύο χρόνια.

Το βραβείο αναγνωρίζει τους αναδυόμενους καλλιτέχνες της Ιαπωνίας, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να προωθήσουν τη δουλειά τους, ενισχύοντας την παρουσία τους στον διεθνή χώρο της τέχνης και δημιουργώντας παράλληλα ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει τους ανθρώπους να εξοικειωθούν με την τέχνη.