Η μετονομασία του ΣΥΡΙΖΑ σε …ΣΑΡΙΖΑ!

248
tomanifesto.gr tomanifesto manifesto.gr manifesto Η Ελλάδα ως πειραματόζωο

Πολλές φορές το ίδιο το εγχώριο πολιτικό σύστημα γεννά το ερώτημα αν οι εκπρόσωποί του πιστεύουν ότι αρκεί η δήλωση απλώς της πίστης τους στην Δημοκρατία για να θεωρούν ότι οι ίδιοι την υπηρετούν κατά τον καλύτερο τρόπο και, κυρίως αν την προστατεύουν. Διότι ένα δημοκρατικό πολίτευμα τις περισσότερες φορές , πλην πολέμου βεβαίως, κινδυνεύει πρωτίστως εκ των έσω. Όταν ενέργειες πολιτικών και, κυρίως κυβερνήσεων υπονομεύουν αυτό το πολίτευμα ακυρώνοντας τους κανόνες που το συνθέτουν.

του Νίκου Σίμου
Η Αριστερά υπήρξε πάντοτε –υποκριτικά όπως αποδείχθηκε- κήρυκας της δημοκρατίας και, επίσης, αυθαιρέτως, μονοπωλιακός εκφραστής της. Μέχρι που ανέβηκε στην εξουσία και δοκιμάατης πλέον στην πράξη αν ξέρει να τηρεί τους κανόνες της ή είναι και αυτή, όπως και άλλοι, βεβαίως, που προηγήθηκαν, της τακτικής του καραγκιόζη, «τα δικά σου δικά μου και τα δικά μου δικά μου».
Στα χρόνια που κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ, ιδού μερικά κατορθώματα της Αριστεράς:
-Έχει δείξει αντικανονιστική συμπεριφορά μέσα στην Βουλή, στο όνομα πάντως του Κανονισμού της, ο οποίος ερμηνεύεται αρκετές φορές κατά το δοκούν
-Από αρχαιοτάτων χρόνων, ειδικώς σε αυτή την χώρα που υποτίθεται γέννησε τον πολιτισμό, ο σεβασμός στους νεκρούς υπήρξε προτυπο συμπεριφοράς των ζώντων. Σήμερα βλέπουμε ότι δια των έργων υβρίζονται. Και αυτοί και οι συγγενείς των θυμάτων. Αντιθέτως, ενώ η συγκεκριμένη Αριστερά εκφράζει εμπράκτως την ευαισθησία της προς το πρόβλημα υγείας ενός αμετανόητου τρομοκράτη –ευαισθησία που θα μπορούσε να εκφραστεί και αλλιώς και όχι απλώς με την αποφυλάκισή του- αποστρέφει το πρόσωπό της από τα θύματα του εν λόγω προσώπου αλλά και από τους μονίμως θρηνούντες, πλέον συγγενείς τους. Αυτή είναι άλλη μία ένδειξη του πως αντιλαμβάνεται ένα κόμμα την Δημοκρατία, καθώς η μία πράξη της Πολιτείας ευνοεί ορισμένους σε βάρος των άλλων. Και μάλιστα σε ένα βαθύτατα ηθικό θέμα.
-Σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα η πρόσβαση στην Παιδεία είναι ελέυθερη, χωρίς να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις και οι συνθήκες σπουδών μετ’ εμποδίων. Όπως συμβαίνει δηλαδή τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας εξ αιτίας είτε μειοψηφιών, στις οποίες η σημερινή κυβέρνηση έρχεται να δώσει περισσότερα δικαιώματα από αυτά που έχει και πρέπει να έχει η πλειοψηφία, είτε της προκλητικής ανοχής της σε παραβατικά στοιχεία που εγκαταβιούν σε πανεπιστημιακά Ιδρύματα .
-Σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα κυρίαρχο στοιχείο είναι η ειλικρινής ενημέρωση των πολιτών και όχι η παραπλάνησή τους. Επί χρόνια βλέπουμε ότι στο μείζον πρόβλημα που είναι το οικονομικό, μία συνεχή επικοινωνιακή, απλώς, προσπάθεια για να βαπτισθεί το κρέας ψάρι. Αντιθέτως ο λαός αποδέχτηκε όλα όσα δεν θα οδηγούσαν την χώρα στα βράχια, όπως με συνέπεια και στο όνομα κάποιων ιεδεολογικών εμμονών θα μας έριχνε η κυβέρνηση. Έτσι τα ψεύδη διαδέχονταν το ένα το άλλο, με διαψεύσεις έξωθεν. Στο τέλος ο λαός εξαπατήθηκε, και, τελικά, πήρε την κυβέρνηση με τις πέτρες, αποδοκιμάζοντας και τα ψέμματα αλλά και τους ερασιτεχνισμούς που του επιφυλάσσουν ευημερία Αλβανίας της περιόδου του Χότζα. Και όλα αυτά στο πλαίσιο μιας Δημοκρατίας στα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να μετονομασθεί σε …ΣΑΡΙΖΑ, όπως το παλαιό ιαματικό νερό, που κυλούσε από μια νησιώτικη πηγή όπως ήδη κύλησαν … προς τα έξω και όσοι ψήφισαν κάποτε το κόμμα της «για πρώτη φορά Αριστερά» και στη συνέχεια κτυπούσαν το κεφάλι τους.